Momentul care l-a marcat pe dinamovistul Giani Kiriță. „A fost cea mai neagră seară din viața mea”

de: Sorin Barbu
10 02. 2023

Giani Kiriță a dezvăluit care este singurul lucru care îi tulbură nopțile: retrogradarea echipei Dinamo. Fostul jucător din „Ștefan cel Mare” susține că încă nu-i vine să creadă că echipa lui de suflet joacă pentru prima oară în liga a doua.

Giani Kiriță, marcat de retrogradarea lui Dinamo

29 mai 2022 a fost ziua în care Dinamo a retrogradat pentru prima oară în istorie, după o „dublă” de baraj cu Universitatea Cluj. Giani Kiriță nu a uitat acel moment și nu-i vine să creadă că echipa lui de suflet se află în liga a doua, confruntându-se și cu uriașe probleme financiare.

„A fost cea mai neagră (n.r. – seară), o să rămână cea mai neagră din viața mea. Nici acum nu-mi vine să cred, sincer vă spun. Chiar nu-mi vine să cred că noi suntem în Liga 2 și suntem în situația asta.

Vorbim de o generație cum am fost noi, am avut performanțe, am respectat suporterii, ne-am respectat pe noi. Acum, din păcate, nici nu putem să vorbim de Dinamo. Sperăm ca pe viitor să vină niște finanțatori”, a declarat Giani Kiriță, potrivit sport.ro, fotbalistul care a jucat cine ani la Dinamo, club cu care a câștigat două titluri și trei cupe ale României.

Dinamo se află în acest moment pe locul opt și are șanse foarte mici să lupte pentru promovare. Cu trei etape rămase din sezonul regular, „câinii” sunt la două puncte în spatele zonei de play-off. Clubul are și probleme financiare uriașe și se află în insolvență. Cei care conduc gruparea și-au dat seama că nu se pot ține de planul aprobat în instanță și s-au dus la tribunal cu altă strategie, dar judecătorii au refuzat această solicitare.

Echipa de fotbal Dinamo nu mai putea să joace mai bine de doi ani pe stadionul din „Ștefan cel Mare”. Construcția unei noi arene va începe chiar în această primăvara, după mai multe amânări, iar costurile vor ajunge la peste 100 de milioane de euro.

Dotările noului stadion Dinamo:

Dimensiunea terenului de joc: 105 x 68 metri;
Incinta terenului, respectiv terenul de joc şi distanţele (de siguranță și pentru panourile led publicitare) până la tribune: 125 x 85 metri;
Suprafaţa de joc hibridă (gazon natural ranforsat cu fibre sintetice), prevăzut cu sistem de aspersoare și de drenare a apelor şi instalaţie de încălzire și degivrare;
Circa 2.000 de locuri pentru zona VIP, incluzând locurile din loje;
Locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități şi pentru însoțitorii acestora;
Sector special destinat galeriei oaspete (circa 1.250 locuri), însemnând 5% din capacitatea totală a stadionului, cu o cale de acces distinctă faţă de ceilalţi spectatori;
Magazine de suveniruri, de articole sportive (fan-shopuri) și spaţii pentru alimentaţie tip fast-food & băuturi răcoritoare, amplasate în fiecare tribună a stadionului;
Restaurant (pub);
Spaţii pentru presă şi săli pentru conferinţe şi activităţi de protocol;
Zonă de presă și minim 2 studiouri tv;
Spaţiu expoziţional pentru “Muzeul Dinamo”;
Hotel pentru sportivi (circa 40 camere);
Sala ospitalitate VIP;
Spaţii vânzare bilete;
Spaţii tehnico-administrative;
Cabinet medical de prim ajutor;
Post de supraveghere pentru sistemul de monitorizare video – atât cel perimetral, cât şi cel din incintă;
Camera VAR;
Infrastructură modernă de comunicații;
Sistem suplimentar independent de alimentare electrică de rezervă (generator electric);
Spații depozitare utilaje întreținere teren;
Parcări (parcare specială destinată echipelor, arbitrilor şi oficialilor meciurilor, parcare VIP de circa 150 locuri, parcare subterană de 2 nivele pentru circa 1.000 masini.