Momente teribile pentru Rafael Nadal. Jucătorul spaniol nu va juca în turneul de la Madrid și vorbește despre „o situație dificilă”

de: Sorin Barbu
20 04. 2023

Rafael Nadal este tot mai măcinat de accidentări. Trebuia să stea maximum opt săptămâni după ce s-a accidentat în luna ianuarie, dar medicii i-au transmis din nou că trebuie să-și amâne revenirea. Campionul spaniol a ratat primele competiții ale sezonului pe zgură și nu va putea juca nici la turneul de la Madrid.

Rafael Nadal a anunțat că nu va juca în turneul de la Madrid. Ce se întâmplă cu participarea de la Roland Garros

Rafael Nadal are probleme tot mai mari din cauza accidentărilor. Nu doar cele vechi îi dau bătăi de cap, ci și cele mai noi. Jucătorul de la locul 14 ATP a anunțat că nu poate juca la Mutua Madrid Open, din cauza accidentării de la mușchiul psoas, din luna ianuarie. Medicii i-au spus că va trebuie să nu joace tenis maximum opt săptămâni, dar au trecut aproape trei luni și jumătate și lucrurile nu se îndreptă în direcția bună.

Sportivul spaniol a ratat deja patru turnee importante, Indian Wells și Miami, precum și turnee pe zgură precum Monte Carlo, Barcelona, iar în comunicatul oficial a vorbit despre situație dificilă prin care trece.

„A trecut ceva timp de când nu am mai comunicat direct cu voi. Au fost câteva săptămâni și luni dificile. După cum știți, am suferit o accidentare majoră în Australia, la mușchiul psoas. Inițial, trebuia să fie o perioadă de recuperare de șase până la opt săptămâni, iar acum suntem la paisprezece. Realitatea este că situația nu este ceea pe care o așteptam.

S-au respectat toate indicațiile medicale, dar cumva evoluția nu a fost cea pe care ne-au spus-o inițial și ne aflăm într-o situație dificilă. Săptămânile trec și aveam așteptarea de a putea juca în turneele cele mai importante din cariera mea, cum ar fi Monte Carlo, Barcelona, Madrid, Roma, Roland Garros, iar deocamdată am ratat Monte Carlo și Barcelona. Nu voi putea fi prezentă la Madrid, din păcate.

Rana încă nu s-a vindecat și nu pot să-mi dau seama de ce am nevoie pentru a concura. M-am antrenat, dar acum câteva zile am decis să schimbăm puțin cursul, să mai fac un tratament și să vedem dacă lucrurile se îmbunătățesc pentru a încerca să ajung la ceea ce urmează. Nu pot să dau termene, pentru că dacă aș ști v-aș spune, dar nu știu. Așa stau lucrurile acum”, a transmis Nadal.

Jurnaliștii din Spania scriu că jucătorul nu vrea să riște la Madrid, în speranța că va fi complet refăcut la Roland Garros, cel mai important turneu care se desfășoară pe zgură. Spaniolul este deținătorului titlului. Al doilea Grand Slam al sezonului va debuta pe 28 mai.