Momente de panică pentru Mircea Lucescu. Ce a fost nevoit să facă antrenorul în momentul în care sirenele antiaeriene au dat alarma, în timpul meciului

de: Sorin Barbu
10 10. 2022

Mircea Lucescu a decis să nu plece de la Dinamo Kiev, după ce Federația Rusă a atacat Ucraina, iar acum trebuie să învețe să joace fotbal pe timp de război. La ultimul meci de campionat, sirenele antiaeriene au început să sune, arbitrul a oprit duelul și a trimis antrenorii și jucătorii la vestiare, conform regulamentului stabilit înainte de reluarea sezonului. Antrenorul român a acordat un interviu în care a povestit tot ce s-a întâmplat.

Fotbalul pe timp de război. Ce a făcut Mircea Lucescu la ultimul meci de campionat

Mircea Lucescu rezistă în Ucraina, deși întâlnește în fiecare zi situații foarte dificile. Duelul dintre Dinamo Kiev și Rukh Lviv a fost oprit în minutul 80, la scorul de 2-0, iar jucătorii și antrenorii trimiși la cabine, după ce alarmele antiaeriene au început să sune anunțând posibilitatea unui atac (VIDEO AICI DE LA 2.21.09 cu momentul în care cele două echipe au fost trimise la vestiare).

„Toată lumea trebuie să se adăpostească. E destul de straniu. Te retragi de pe teren, te adăpostești în cabine și acolo stai, te uiți unul la altul, nu știi ce se întâmplă, jucătorii se uită pe telefoane, comunică cu părinții sau cu rudele din alte regiuni ale Ucrainei, se informează ce se întâmplă și-acolo. Bine că s-a terminat fără niciun fel de altă consecință!

Imediat, ieșim de pe teren, arbitrul decide acest lucru, iar când reintrăm pe teren, suntem obligați să semnăm niște documente că suntem de acord ca meciul să se reia. Am semnat și acest document.

În Ucraina s-a mai întâmplat ca meciurile să fie întrerupte din cauza alarmelor, dar mie pentru prima dată mi s-a întâmplat așa ceva. Trebuia să mai trăiesc și o astfel de experiență: fotbal în vremea războiului!”, a declarat „Il Luce” la digi24.ro.

Mircea Lucescu a dezvăluit prin ce coșmar trec jucătorii

Meciul s-a desfășurat la Liov, un oraș aflat la 80 de kilometri de granița cu Polonia, într-o zonă care nu a fost afectată de război. Dinamo Kiev s-a impus cu 3-0, iar Mircea Lucescu a dezvăluit prin ce situație grea trece echipa. Formația lui nu are voie să joace sau să se antreneze la Kiev. Capitala a fost zguduită acum câteva ore de bombardamentele rusești.

„Noi, la fiecare trei zile, ne mutăm de la hotel și de pe terenul de antrenament, cu deplasări de 7 și chiar 11 ore. Nu-i simplu, în aceste condiții, să pregătești o echipă să-și domine total adversarul. Pentru a putea să marchezi mai multe goluri trebuie să-ți domini total adversarul. Noi, deocamdată, nu suntem în măsură să facem așa ceva”, a mai spus antrenorul român la conferința de presă.

Dinamo Kiev este doar pe locul 8 în campionatul Ucrainei, după cinci meciuri. Trei victorii și două eșecuri au elevii lui Mircea Lucescu în acest sezon.