Momente de panică în București. Explozie puternică la o garnitură de metrou, în stația Tineretului. În ce stare sunt călătorii

Momente de panică în București. Explozie puternică la o garnitură de metrou, în stația Tineretului. În ce stare sunt călătorii

Incident teribil la metrou, duminică seară, după ce o garnitură de metrou a explodat. Evenimentul a avut loc în stația Tineretului, creând tensiune și panică în rândul călătorilor, dar și al angajaților.

Călătorii au simțit miros de fum

Explozia a avut loc ieri seară, în jurul orei 20:30, atunci când trenul a părăsit stația Unirii și s-a îndreptat către stația Tineretului. Oamenii prezenți în vagoane au simițit miros de fum și au intrat în panică.

Imediat după sosirea trenului în stația Tineretului, oamenii au ieșit din vagoane. La scurt timp după plecarea din stație, călătorii de pe peron au auzit o succesiune de explozii, temându-se pentru sigurnața lor.

Sursă foto: realitatea.net

Peronul a fost evacuat în scurt timp, iar echipele de intrvenție au oprit imediat tensiunea. Din păcate, ulterior situația s-a agravat. Se pare că totul ar fi pornit de la un scurtcircuit pe care specialiștii s-au străduit să-l rezolve.

După eveniment, stația Tineretului a fost temporar închisă, circulându-se în sistem pendulă pe relațiile: Pipera-Unirii 2 și Berceni – Unirii 2, potrivit Metrorex.

În jurul orei 21:50, defecțiunea a fost remediată iar circulația a fost reluată în condiții normale.

Ce mesaj a transmis Metrorex

După evenimentul nefericit, conducerea Metrorex a transmis un comunicat cu privire la cele petrecute. Acestea au fost primele date oficiale despre explozia din stația de metrou Tineretului. Potrivit reprezentanților Metrorex, nu au existat victime, iar siguranța călătorilor nu a fost pusă în pericol.

“Metrorex informează că astăzi, 20.09.2020, în jurul orei 20:40, la stația de metrou Tineretului, a fost sesizată o defecțiune la trenul care circula pe firul 2. Conform procedurilor aplicabile în astfel de situații, echipele Metrorex au intervenit cu acțiuni specifice pentru remedierea și degajarea situatiei.

Circulația trenurilor a fost reorganizată astfel: – trenurile au circulat fără oprire prin stația Tineretului; – s-a circulat în sistem pendulă pe relațiile: Pipera-Unirii 2 și Berceni – Unirii 2. Facem mențiunea că siguranța publicului călător nu a fost pusă în pericol în nicio secundă, acesta fiind informat permanent prin instalațiile de sonorizare de la nivel peron.

Începând cu ora 21:50, situația a fost remediată și circulația a fost reluată în condiții normale. Precizăm că stația de metrou Tineretului se află pe Magistrala a 2-a, care este propusă pentru modernizare, fiind necesară realizarea și modernizarea instalației Interlocking”, au declarat aceștia, potrivit libertatea.ro

Vă reamintim că evenimentul nefericit a avut loc la doar cinci zile după inaugurarea magistralei de metrou Drumul Taberei – Eroilor, deschidere care a avut loc cu cinci ani mai târziu.

„Asistăm la un eveniment istoric. Toate stațiile au fost proiectate de la zero. Este cea mai importantă realizare a companiei Metrorex. Bucureștenii vor beneficia de una dintre cele mai spectaculoase magistrale de metrou”, declara Lucian Bode în acel moment.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI