Moment istoric în pandemie. Ce s-a întâmplat cu românii: câți vaccinați și câți infectați au fost

Moment istoric în pandemie. Ce s-a întâmplat cu românii: câți vaccinați și câți infectați au fost
Moment istoric în pandemie: câți vaccinați și câți infectați au fost azi

Sâmbătă, 20 februarie, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a comunicat, în jurul orei 13:00, că 783.505 de persoane au fost vaccinate împotriva noului coronavirus, în timp ce numărul celor infectați de la debutul pandemie este de 777.276, ceea ce înseamnă că numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate și raportate cu noul virus.

Moment istoric în pandemie. Vaccinații și infectații, puși în balanță

„Este o zi importantă pentru România. Astăzi, la ora 13:00, numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate și raportate cu virusul SARS-CoV-2. Ritmul în care se derulează campania de vaccinare până la acest moment ne confirmă atingerea obiectivului dorit, acela de a imuniza populația într-un timp cât mai scurt. Le mulțumesc tuturor pentru opțiunea de a se vaccina și, în egală măsură, celor care depun un efort considerabil pentru ca procesul de vaccinare să se desfășoare cu eficiență, într-un mediu favorabil și sigur!”, a transmis medicul Valeriu Gheorghiță, coordonator al campaniei de vaccinare.

„Într-un an de pandemie aproape, s-au înregistrat circa 774.000 de cazuri, cele raportate, desigur, iar în mai puţin de două luni de la debutul campaniei de vaccinare, astăzi avem 771.000 de persoane vaccinate, dintre care circa 550.000 sunt vaccinate cu a doua doză, deci practic cu schemă completă. (…)Cred că e foarte bine că suntem pe acest drum şi sunt convins că, cu fiecare persoană în parte care se va adresa către un centru de vaccinare, vom reuşi să redobândim controlul asupra vieţilor noastre şi să putem controla noi pandemia”, a completat doctorul.

În luna aprilie se preconizează începerea celei de-a treia etape de vaccinare

Mai puțin de jumătate din populația țării va putea fi vaccinată până la sfârșitul lunii martie, a declarat Valeriu Gheorghiță, care a precizat că, cel mai probabil, a treia etapă de vaccinare va începe în aprilie.

„Probabil că în aprilie, undeva la jumătate lunii aprilie, vom începe și a treia etapă de vaccinare. Vom pune în funcțiune la jumătatea lunii martie această listă de așteptare, persoanele vor putea să se programeze, să se înscrie pe acea listă de așteptare”, apreciază specialistul.

„Numărul persoanelor programate în perioada 10 februarie – 17 aprilie pentru prima doză sunt peste 52 de mii de persoane programate, iar în ceea ce privește persoanele programate la rapel ele sunt peste 883 de mii”, menținează acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI