Mohamed Al-Fayed, tatăl lui Dodi Al-Fayed, cel care s-a stins alături de Prinţesa Diana, a murit! Miliardarul avea 94 de ani

de: Manolică Anca
02 09. 2023

Mohamed Al Fayed, bogatul om de afaceri egiptean al cărui fiu, Dodi, a fost ucis într-un accident de mașină cu prințesa Diana în urmă cu 26 de ani, a decedat la vârsta de 94 de ani. Anunțul trist a fost făcut de către clubul britanic de fotbal Fulham FC, pe care l-a deținut din 1997 până în 2013.

Mohamed Al-Fayed, tatăl lui Dodi Al-Fayed, s-a stins din viață

Mohamed Al Fayed, fostul proprietar Harrods și Fulham FC, s-a stins din viață la vârsta de 94 de ani. Magnatul a decedat cu doar o zi înainte de comemorarea a 26 de ani de la moartea fiului său cel mare, Dodi, și Diana, Prințesa de Wales, care au fost uciși într-un accident de mașină în Paris, pe data de 31 august 1997.

Născut în Alexandria, Egipt, în 1929, omul de afaceri egiptean a murit miercuri, 30 august, iar presa din străinătate a scris că înmormântarea a avut loc după rugăciunile de vineri, la Moscheea Centrală din Londra, în apropiere de Regent’s Park.

Clubul de fotbal britanic Fulham FC, pe care Al Fayed l-a deținut între 1997 și 2013, a anunțat decesul pe site-ul oficial:

”Doamna Mohamed Al Fayed, copiii și nepoții ei doresc să confirme că iubitul ei soț, tatăl lor și bunicul lor, Mohamed, a murit în mod pașnic la bătrânețe miercuri, 30 august 2023. S-a bucurat de o pensie lungă și împlinită, înconjurat de cei dragi. Familia a cerut ca intimitatea lor să fie respectată în acest moment.”

A pus în mod deschis la îndoială circumstanțele în care fiul său și Lady Di au murit

Vestea morții lui Al Fayed vine la doar o zi după împlinirea a 26 de ani de la moartea fiului său cel mare. producătorul de film Dodi Fayed, și Prințesa Diana au murit pe data de 31 august 1997, când au făcut accident într-un tunel rutier din Paris, în timp ce încercau să îi depășească pe paparazzi pe motociclete.

În urma tragicului eveniment, miliardarul a susținut în repetate rânduri că accidentul a fost orchestrat de serviciile de securitate britanice.

Mohamed Al-Fayed, tatăl lui Dodi Al-Fayed, s-a stins din viață

Ce avere deținea

Născut în Alexandria, omul de afaceri extravagant și uneori controversat a lucrat în mai multe afaceri, inclusiv într-o companie de importuri din Arabia Saudită, și s-a remarcat rapid în lumea afacerilor internaționale. În anii ’70 s-a mutat la Londra, iar în 1979 a cumpărat hotelul Ritz din Paris.

Șase ani mai târziu, el și frații săi au cumpărat House of Fraser, compania mamă a magazinului Harrods. De asemenea, a deținut clubul britanic de fotbal Fulham FC, din 1997 până în 2013.

Averea sa fusese estimată în acest an la 2 miliarde de dolari, ceea ce l-a plasat pe locul 1.493 în lume.

Foto: Profimedia

Citește și: Ultimele cuvinte ale Prinţesei Diana, cum arăta înainte de a muri. Imaginile care au făcut înconjurul lumii pe 31 august 1997 VIDEO