Modul prin care doi români au încercat să pună mâna pe un apartament închiriat din Spania. Ce le-au spus proprietarilor fără ruşine

de: Stan Nicu
21 03. 2023

O familie de români a închiriat un apartament în Spania. S-au înțeles cu proprietara în privința chiriei, au semnat un contract, după care au plătit chiria, însă numai până la un moment dat. Care este modul prin care cei doi români au încercat să pună mâna pe apartamentul închiriat în Lugo. Ce le-au spus proprietarilor fără ruşine.

Ce a făcut o familie de români după ce a închiriat un apartament în Spania. Proprietara i-a contactat de urgență

O femeie din Spania și-a închiriat apartamentul unei familii de români. Toate bune și frumoase în primele cinci luni, după care proprietara a constatat că nu mai primise chiria din noiembrie, anul trecut.

Astfel, a hotărât să discute cu chiriașii. Odată ajunsă la aceștia, familia de români au vrut să îi ofere femeii un bolid de lux, în schimbul apartamentului, anunță elprogreso.es.

Cum a scăpat proprietara cu bine

Femeia, proprietara locuinței din Lugo, și-a primit joi cheile de la apartamentul ei, însă după ce a apelat la ajutorul unei companii, „Mi Casa no es la Tuya”, care este specializată în evacuarea chiriașilor care nu plătesc chiria la timp sau creează alte probleme.

Proprietara s-a declarat totuși mulțumită de faptul că imobilul se afla în stare bună, fără nicio deteriorare.

Ar exista o mafie românească specializată în așa ceva

Francisco Ojea, proprietarul „Mi Casa no es la Tuya”, a declarat că familia de români „face parte dintr-o mafie românească pe care am întâlnit-o deja de șase sau șapte ori în Lugo”.

Aceștia nu mai plătesc intenționat chiriile la apartamente, după care cer bani proprietarului pentru a pleca din apartament.

Familia a părăsit de bună voie apartamentul

În cazul pomenit mai sus, potrivit lui Francisco  Ojea, „nu au fost plătiți cu nimic, au plecat de bună voie”, românii luând decizia de a părăsi apartamentul pentru că, spune el, „am venit foarte des și i-am deranjat foarte mult până când au acceptat să predea cheile”.

„Au vrut să negocieze cu proprietara și chiar i-au oferit un BMW de lux în schimbul păstrării apartamentului”, a precizat Francisco Ojea.

Românii făceau comerț cu mașini second-hand

Acest schimb ar fi fost convenabil pentru români, pentru că una dintre afacerile în care sunt implicați este cumpărarea și vânzarea de mașini second-hand.

Chiar dacă multe cazuri pot fi incluse în categoria ocupării abuzive a unei locuințe, acesta nu a fost cu adevărat un caz de ocupare abuzivă, pentru că a existat un contract anterior.

În contextul în care contractul a fost încălcat, proprietara ar fi putut să se adreseze jurisdicției civile pentru a solicita recuperarea datoriei și evacuarea chiriașilor.