Modificări pentru toți românii! Ce se întâmplă cu declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale

Modificări pentru Declarația 112

Modificări pentru toți românii în privința declarației 112. Ministerul Finanțelor a anunțat, în cursul zilei de miercuri, că intervin anumite modificări în privința declarației care vizează obligațiile de plată a contribuțiilor sociale. Despre ce este vorba?

Declarația 112, modificată de Ministerul Finanțelor

Ministerul Finanțelor a anunțat miercuri că, în colaborarea cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Sănătății, va modifica modelul și conținutul Declarației 112. În acest context, obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitul pe venit, dar și evidența nominală a persoanelor asigurate se va adapta la modificările legislației ficale. Acesta sunt în conformitate cu actul normativ ce a fost deja lansat în dezbatere publică.

”Declaraţia 112 cuprinde atât informaţii privind obligaţiile fiscale ale contribuabililor, cât şi informaţii necesare stabilirii prestaţiilor sociale potrivit legislaţiei specifice, acordate de Casa Naţională de Pensii Publice, de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială”
Se arată în comunicat

Modificări în privința Declarației 112
Modificări în privința Declarației 112

Ce arată documentul oficial?

De asemenea, ministerul stabilește introducerea unor secțiuni diferite pentru declararea veniturilor din salarii și cele asimilate salariilor obținute de persoanele fizice de la angajatori care beneficiază de facilități fiscale prevăzute la art. 60 punctul 5 din Codul Fiscal.

”Proiectul de act normativ vizează rezolvarea problemelor semnalate din practică prin modificarea Declaraţiei privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate (Declaraţia 112) corespunzător cu modificările din legislaţia specifică, generate de modificările Codului fiscal ca urmare a prevederilor O.U.G. nr. 43/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative care privesc stabilirea unor măsuri în domeniul investiţiilor precum şi de necesitatea actualizării anexelor şi instrucţiunilor de completare a declaraţiei”
Documentul 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI