Moartea lui Maradona îi poate băga în pușcărie. Ce riscă medicii care l-au îngrijit pe starul argentinian

Moartea lui Maradona îi poate băga în pușcărie. Ce riscă medicii care l-au îngrijit pe starul argentinian
Diego Armando Maradona a murit pe 25 noiembrie 2020, din cauza unui infarct, după ce suportase o operație pe creier pentru îndepărtarea unui cheag de sânge

Moartea lui Maradona îi poate băga în pușcărie. Cel supranumit El Pibe D’oro s-a stins din viață pe 25 noiembrie 2020, la doar 60 de ani, în urma unui infarct suferit la puțină vreme după ce fusese supus unei operații pe creier. Controversat în viață, fostul mare fotbalist argentinian a lăsat în urmă și multe controverse și în legătura cu decesul său. „Ieșirea din scenă” a lui Diego Maradona face obiectul unei anchete a procuraturii argentiniene, mai multe persoane care l-au avut sub îngrijire medicală fiind inculpate.

Moartea lui Maradona îi poate băga în pușcărie

Moartea lui Maradona îi poate băga în pușcărie. Fostul mare fotbalist argentinian a decedat la 25 noiembrie 2020, la scurtă vreme după ce fusese operat pe creier pentru îndepărtarea unui cheag de sânge. Autopsia fostului campion mondial a determinat că decesul a intervenit ca urmare a unui edem pulmonar acut secundar şi a unei insuficienţe cardiace cronice exacerbate. S-a descoperit, de asemenea, că Maradona suferea de o cardiomiopatie dilatată.

Decesul lui Diego Maradona este obiectul unei anchete a justiției din Argentina. Procurorii care investighează moartea acestuia au solicitat ca personalul medical care îl trata pe fostul mare fotbalist să fie judecat pentru omucidere din neglijență. Aceștia consideră că „omisiunile” şi manevrele defectuoase ale celor opt cadre medicale însărcinate cu îngrijirea lui Maradona l-au pus pe acesta într-o „situaţie de neputinţă”, lăsându-l „în voia sorţii”, în timpul unei spitalizări la domiciliu „scandaloase”, se scrie în dosarul judiciar citat de agenția de știri argentiniană Telam.

Ce riscă medicii care l-au îngrijit pe starul argentinian

Cei care sunt acuzați în „cazul Maradona” sunt neurochirurgul şi medicul de familie Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov, psihologul Carlos Díaz, coordonatorul medical Nancy Forlini, coordonatorul de asistenţă medicală Mariano Perroni.

De asemenea, mai sunt vizați asistenţii medicali Ricardo Almirón şi Dahiana Madrid, precum şi medicul Pedro Pablo Di Spagna. Cu toții sunt acuzaţi de „omor simplu cu posibilă intenţie”, o infracţiune produsă atunci când o persoană comite neglijenţe ştiind că acestea pot duce la moartea cuiva. Ei riscă pedepse cu închisoarea cuprinse între 8 şi 25 de ani.

Un tricou al argentianului se scoate la licitație pentru 5 milioane de dolari

Pe de altă parte, tricoul în care Maradona a jucat în partida de la Cupa Mondială 1986, contra Angliei, va fi scos la licitație pentru un preț de pornire de 4 milioane de lire sterline, aproximativ 5,25 milioane de dolari, la faimoasa casă de licitații Sotheby’s, conform CNN.

Este vorba de meciul în care El Pibe D’oro a înscris faimosul gol cu „Mâna lui Dumnezeu. Tricoul aparține, la ora actuală, fostului internațional englez Steve Hodge,care i-a fost adversar în acea întâlnire istorică. Tricoul cu numărul 10 purtat de Maradona va fi pus în vânzare online în perioada 20 aprilie – 4 mai. El va fi expus la galeria Sotheby’s din Londra pe toată durata licitaţiei.

Urmăriți Playtech.ro și pe