Moartea dramatică a tinerei de 16 ani din Franța, victima COVID-19. Primele două teste au fost negative

Stare de urgență în Franța, după ce au fost raportate peste 365 de decese în ultimele 24 de ore. Printre acestea se numără Julie, cea mai tânără victimă infectată cu COVID-19. Potrivit rudelor, fata nu avusese nicio problemă de sănătate până în urmă cu o săptămână.

Care au fost primele simptome

Julie, o tânără de 16 ani, este cea mai tânără victimă a coronavirusului din Franța. În urmă cu o săptămână, ea abia dezvolta o tuse ușoară: „Nu vom avea niciodată un răspuns”, a spus mama sa.

La 16 ani, Julie a murit într-un spital din Paris, din cauza noului coronavirus, cdevenind astfel cea mai tânără victimă franceză a pandemiei. În ciuda faptului că acest virus este cunoscut pentru afecțiunile grave pe care le produce, în special, asupra vârstnicilor sau categoriilor vulnerabile, se pare că nu mai există nicio regulă: „Este pur și simplu insuportabil”, a spus Sabine, mama fetei.

Fiind contactată de autorități în urmă cu o zi, mama fetei a răspuns la câteva întrebări în cadrul unei discuții telefonice.

Printre altele, ea a povestit de „șocul pierderii unui copil”, despre „sensul vieții” și despre obligația de a „continua”. Mama povestește că fiica ei a avut „doar o tuse. O tuse ușoară, care a apărut în urmă cu o săptămână și pe care încercase să o trateze cu sirop și uleiuri pentru inhalat. Sâmbătă, Julie a început să prezinte dificultăți în respirație, urmate de o tuse și mai puternică”. Aceste stări apărute peste noapte au obligat-o pe mama fetei să meargă de urgență cu ea la doctor. Femeia declară că Julie nu avusese înainte probleme de sănătate cunoscute.

Medicul cheamă echipajul de salvare

Ajunsă la medic, acesta a observat o deficiență respiratorie în limite „normale”, însă a decis să cheme cadrele medicale autorizate pentru preluarea persoanelor suspecte de coronavirus.
Din acest moment, femeia povestește că a început coșmarul. Personalul autorizat a sosit rapid, echipat și protejat, iar fata a fost luată cu o mască de oxigen și dusă la cel mai apropiat spital.

În urma unei tomografii pulmonare, medicul i-a transmis mamei că analizele nu arată afecțiuni grave ale plămânilor, dar este în așteptare rezultatul unui test COVID-19. Peste noapte, starea fetei s-a agravat și a fost transferată la un spital de copii, în Paris. Acolo i s-au făcut alte două teste COVID-19, ale căror rezultate au fost negative.

Astfel, medicii și asistentele au renunțat la echipamentul de protecție, chiar dacă starea fetei se înrăutățea. în ciuda stării pe care o prezenta, copila a refuzat să se gândească la ce este mai rău.

Fiind asigurată că starea fetei este stabilă, mama a părăsit spitalul, promițând că va reveni în următoarea zi. În aceeași seară, Sabine primește un apel în care este rugată să vină repede la spital, căci a fost primit primul test de COVID-19 care a ieșit pozitiv. Starea fetei s-a înrăutățit extrem de rapid și a trebuit intubată de urgență.

Femeia și sora lui Julie au ajuns în jurul orei 1:00 dimineața, dar prea târziu pentru a-și mai găsi fiica și sora în viață. Tânăra avea încă o temperatură normală a corpului, dar își schimbase culoarea pileii. Medicii le-au explicat rudelor că acea dată va fi ultima când o mai pot vedea, din cauza restricțiilor extrem de dure în aceste cazuri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI