Moarte teribilă provocată de un trăsnet în Neamț. Bărbatul se adăpostise sub un copac

Moarte teribilă provocată de un trăsnet în Neamț. Bărbatul se adăpostise sub un copac
Bărbat, morrt după ce a fost lovit de trăsnet în Neamț Sursă foto: ISU Neamț

Vremea rea face prăpăd în toată țara, astfel că tot mai multe persoane sunt afectate. Natura se dezlănțuie, astfel că meteorologii au emis miercuri seară Cod Roșu de fenomene meteorologice periculoase pentru mai multe localități din Neamț. Astfel, un apel la 112 a solicitat intervenția rapidă a pompierilor pentru a interveni în cazul unui bărbat lovit de trăsnet. Din păcate, la sosirea echipajelor de salvare bărbatul era mort.

Bătrânul nu a mai avut nicio șansă

Un vârstnic în vârstă de 84 de ani a murit fulgerător după ce a fost lovit deun trăsnet, după ce s-a adăpostit sub un copac. Tragedia a avut loc în localitatea Stejaru, din comuna Pângăraţi, la o distanță de 4 kilometri față de drumul de acces.

„Pompierii au fost solicitaţi să intervină în sprijinul unui echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean pentru a transporta o persoană care a fost surprinsă de trăsnet, la o distanţă de aproximativ 4 kilometri de drumul de acces. Medicul de pe ambulanţă a constatat decesul”, a declarat locotenentul Irina Popa.

În urma constatării decesului, victima a fost transportată cu o targă până la drumul de acces.

Un alt eveniment nefericit a avut loc în Câmpina, de vină fiind tot fenomenele meteo periculoase. Aici, un incendiu de mari dimensiuni s-a produs în această dimineață, în jurul orei 03:45, atunci când acoperișul unui bloc a luat foc, după ce acesta a fost lovit de un trăsnet.

Pentru a evita o tragedie, pompierii sosiți la fața locului au evacuat 25 d epersoane de la etajele trei și patru. Potrivit Ziarul Incomod, pompierii au intervenit cu șase autospeciale de stingere, o autoscară și o ambulanţă.

Tramvai, lovit de trăsnet

Fenomenele meteorologice periculoase provoacă din ce în ce mai multe incendii. Un alt incident a avut loc în urmă cu o lună, în Craiova, acolo unde un tramvai a luat foc după ce a fost lovit de un trăsnet. Mihlocul de transport în comun se afla la ieșirea din orașul Craiova și se întorcea pe traseu, atunci când un trăsnet a lovit exact la jumătatea vehiculului feriviar, declanșând un adevărat incendiu.

La fața locului au intervenit de urgență pompierii de la ISU Dolj, reușind să lichideze flăcările. Regia locală de transport din Craiova a transmis că circulația celorllate trenuri nu a fost afectată.

„Astăzi, in jurul orei 12:50, ca urmare a unui fenomen meteorologic (descărcare electrică), tramvaiul KT4D, având numărul de înmatriculare 106, a luat foc în staţia CLF.

Evenimentul s-a produs după ce toţi călătorii debarcaseră. ISU Dolj a intervenit la stingerea incendiului, programul de circulaţie al tramvaielor nefiind afectat!“, a transmis regia locală de transport.

Vezi imagini video de la locul incendiului din Câmpina:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI