Misterul din adâncul Pământului. Înregistrarea unicat care i-a uimit până și pe savanți

de: Alexandra Chivu
09 06. 2020

Planeta Mercur, devenită recent o sursă de interes pentru agențiile spațiale, scoate la iveală mistere. Înregistrarea care i-a uimit până și pe savanți.

Planeta Mercur: Înregistrarea audio cu Pământul

Planeta Mercur urmează să fie explorată curând de către o navă spațială numită BepiColombo, fiind trimisă de către agenția spațială europeană ESA, împreună cu cea japoneză JAXA. Nava și-a început drumul către Mercur cu multe luni în urmă, fiind trimisă inițial în partea opusă pentru a aduna viteza într-un ocol pe lângă Lună, iar în aprilie a trecut pe lângă Pământ în drumul său spre destinația finală din 2025.

Planeta va fi survolată de către această navă care îi va intra în orbită prin anul 2025, însă, până atunci, există o înregistrare publicată de către ESA după ce nava BepiColombo a trecut pe lângă Pământ. În clipul video de mai jos se poate auzi ce a înregistrat nava când a trecut pe lângă planeta noastră în călătoria sa spre planeta Mercur. Pentru mulți, aceasta reprezintă o premieră, dat fiind că nu atât de des îți e dat să asculți ceea ce se aude în univers.

Nava a trecut la 256.000 km – 130.000 km de Pământ și a făcut această înregistrare, în jurul datei de 9 aprilie 2020. ESA a rezumat 8 ore de înregistrare audio într-un fișier audio de numai un minut, sunetele fiind preluate de către o serie de instrumente speciale instalate pe navă.

Opt ore de măsurare, condensate într-un minut

„O sonificare a datelor înregistrate de accelerometrul italian de primăvară (ISA) la bordul navei spațiale BepiColombo, în timp ce se apropia de Pământ înainte de flyby-ul din aprilie 2020. Datele din înregistrare au fost obținute la 9 aprilie, când navele spațiale se apropiau de planetă de la distanța de 256 393 km la 129 488 km.

Opt ore de măsurare sunt condensate într-un minut audio. Frecvența inițială a setului de date, inaudibilă oamenilor, a trebuit să fie îmbunătățită de echipa Institutului Național de Astrofizică din Italia (INAF) pentru a crea piesa audio.”