Mirel Rădoi dă cărțile pe față. Ce declarații uluitoare a făcut după înfrângerea în fața Coreei de Sud

Mirel Rădoi dă cărțile pe față. Ce declarații uluitoare a făcut după înfrângerea în fața Coreei de Sud
Mirel Rădoi dă cărțile pe față. Ce declarații uluitoare a făcut după înfrângerea în fața Coreei de Sud

Naționala U23 condusă de Mirel Rădoi a suferit o înfrângere categorică în al doilea meci de la Jocurile Olimpice. Tricolorii au pierdut cu 0-4 în fața Coreei de Sud, după ce au evoluat 45 de minute cu un om în minus. Miercuri, la Sapporo, România va întâlni într-un meci decisiv selecționata Noii Zeelande. O victorie ar asigura accesul în sferturile de finală pentru elevii lui Rădoi și ar da uitării umilința din partida cu sud-coreenii.

Mirel Rădoi dă cărțile pe față

Mirel Rădoi a fost martor la un eșec zdrobitor al elevilor săi în meciul cu Coreea de Sud. În cea de-a doua partidă din grupa B de la Jocurile Olimpice, naționala U23 a fost învinsă fără drept de apel, scor 0-4, de formația asiatică. Veniți după victoria din fața Hondurasului, tricolorii nu s-au regăsit în întâlnirea cu sud-coreenii, fiind depășiți la toate capitolele. Un moment important a fost eliminarea lui Ion Gheorghe spre finalul primei reprize.

Chiar și-așa, echipa României a părut într-o degringoladă totală, neavând nicio șansă în fața unei grupări ce voia să răzbune înfrângerea surprinzătoare din prima partidă din fața Noii Zeelande. La pauză, tricolorii erau conduși la un gol, după ce Marius Marin (minutul 27) a trimis în propria poartă, iar Ion Gheorghe (minutul 45+1) a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene. Coreea de Sud s-a distrat în partea secundă, când Lee Dong-Gyeong (minutul 59) și dubla lui Lee Kang-In (minutele 84 și 90) au dus scorul la 4-0 în favoarea asiaticilor.

Ce declarații uluitoare a făcut după înfrângerea în fața Coreei de Sud

La finalul partidei, Mirel Rădoi a analizat cu luciditate jocul echipei sale, recunoscând că nu se poate câștiga la nesfârșit cu noroc.

Oarecum, norocul pe care l-am avut în prima partidă ne-a abandonat azi. Nu putem câștiga la nesfârșit cu noroc. Meciul s-a rupt la acele două greșeli din prima repriză, mă refer la cartonașul roșu și la autogol. Ne-a fost predată o lecție de fotbal, o lecție de mentalitate. Ne rămâne să mergem la cel de-al treilea meci și să câștigăm, a declarat selecționerul la TVR.

Mirel Rădoi a mai spus că dacă s-a dorit ca România să joace o finală, o va avea chiar în ultima partidă a grupei.

Sunt foarte multe echipe care au câștigat prima partidă din grupă, iar apoi au fost eliminați. Sper să câștigăm următorul meci și să fie încă o reușită a echipei naționale. Am vrut o finală, o avem. Trebuie sa recuperăm echipa, problema fizică e cea mai importantă.

Din punct de vedere psihologic, îi vom remonta pe jucători. Marea noastră problemă e din punct de vedere fizic. Am suferit o lecție de fotbal, de mentalitate, o umilință. Să vedem cum vom trece peste asta”, a declarat Mirel Rădoi, conform aceleiași surse.

România va juca partida decisivă pentru calificarea în sferturi, miercuri, de la ora 11.30, la Sapporo, contra Noii Zeelande. După 2 meciuri, toate cele 4 echipe din grupă au acumulat 3 puncte, dar diferența e făcută de golaverajul general. După înfrângerea categorică în fața Coreei de Sud, singura opțiune pentru tricolori este victoria.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI