Mirel Rădoi, atacat de un „greu” al naționalei. Cum a greșit față de Ianis Hagi

Mirel Rădoi, atacat de un „greu” al naționalei. Cum a greșit față de Ianis Hagi
Mirel Rădoi nu l-a ținut niciodată în teren pe Ianis Hagi mai mult de 64 de minute

Mirel Rădoi a fost luat la țintă de un alt component al „Generației de Aur”. Dorinel Munteanu l-a criticat pe selecționer pentru modul în care l-a tratat pe Ianis Hagi. Cel mai selecționat jucător din naționala României, 134 prezențe, crede că Ianis trebuia folosit mai mult. În această toamnă, fotbalistul lui Glasgow Rangers a avut puține prezențe ca integralist. Situație valabilă atât la echipa națională, cât și la echipa de club.

„Nu poți să îți dai seama de un jucător dacă nu îi dai un meci sau 80 de minute pe teren. A fost folosit prea puține minute și nu avea cum să demonstreze. Ianis este talentat”, a declarat Dorinel Munteanu la ProX.

Mirel Rădoi l-a titularizat în trei partide pe Ianis Hagi. Dar de fiecare dată l-a schimbat cu prima ocazie

Ianis Hagi a fost titular la echipa națională în trei dintre cele cinci meciuri ale „tricolorilor” din toamnă. Dar niciodată nu a terminat partida pe teren. Cu Irlanda de Nord a fost schimbat în minutul 56, iar în victoria din Austria a fost rezervă neutilizată. Apoi a fost schimbat la pauză în Islanda și în minutul 64 cu Norvegia. În fine, în partida de pe propriul teren cu Austria a fost trimis doar ultimele 13 minute.

Dorinel Muntean, antrenor
Dorinel Munteanu deține recordul de selecții la echipa națională, nu mai puțin de 134

Mirel Rădoi a decis să nu îl includă pe Ianis Hagi în lotul pentru ultima acțiune a echipei naționale în 2020. Amicalul cu Lituania și partidele cu Norvegia și Irlanda de Nord, din Liga Națiunilor. Fotbalistul lui Glasgow Rangers a fost trimis la naționala de tineret. Care va avea un meci decisiv pentru calificarea la Euro 2021, contra Danemarcei. Ianis Hagi nu a marcat încă pentru naționala mare a României. Și are o singură pasă decisivă în cele 14 prezențe.

Sunt probleme pentru Ianis Hagi inclusiv la Glasgow Rangers, unde a fost rezervă în ultimele trei jocuri. Ianis Hagi are un singur gol marcat pentru formația din Scoția, dar s-a revanșat prin nu mai puțin de 10 pase decisive.

Dorinel Munteanu a taxat inclusiv tactica aleasă de Mirel Rădoi, care vrea un joc mai ofensiv pentru echipa națională. Intenție care nu poate fi pusă în practică din cauza nivelului la care sunt jucătorii, mai crede Munteanu.

„Eu sunt convins că România nu va putea să joace niciodată superofensiv, nu avem calitate. Noi ne bazăm foarte mult pe faza defensivă. Ține și de strategia lui Mirel. Ca să joci superofensiv, ai nevoie de o organizare foarte bună și toti jucătorii să facă ambele faze. Acesta este un sfat pentru Mirel”,a mai spus Mirel Rădoi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI