Mirel Rădoi, aproape să fie dat afară de la națională. Dan Petrescu și Gică Hagi pe lista FRF

Mirel Rădoi este sub mare presiune după cele două eşecuri de săptămâna trecută

Mirel Rădoi este în pericol să fie demis după doar patru meciuri disputate la cârma echipei naţionale. Cele două eşecuri de săptămâna trecută, 1-2 cu Islanda şi 0-4 cu Norvegia, au şubrezit serios scaunul selecţionerului. Mai ales că ambele partide, în special cea de la Reykjavik, au fost foarte importante. Din cauza eşecului din Islanda, România a pierdut orice şansă de a mai merge la Euro 2020 (competiţie care şi-a păstrat denumirea oficială, în ciuda faptului că a fost mutată pentru 2021, din cauza pandemiei de coronavirus). Iar după 0-4 la Oslo, România este în mare pericol să retrogradeze în al treilea eşalon din Liga Naţiunilor.

4 variante de antrenori cu CV pentru a-i lua locul lui Mirel Rădoi: Dan Petrescu, Ladislau Boloni, Gheorghe Hagi şi Victor Piţurcă

Pentru Mirel Rădoi urmează un nou meci foarte important miercuri. O înfruntare cu Austria, la Ploieşti, de la ora 21:45. Un al treilea eşec consecutiv ar putea fi fatal pentru mandatul său în fruntea „tricolorilor”. FRF ar avea pe listă câţiva antrenori foarte experimentaţi pentru care ar putea negocia. Rămâne de văzut în ce măsură îşi doreşte Răzvan Burleanu să înceteze cu experimentele. Şi să pună un antrenor cu un CV incontestabil, aşa cum nu este cazul lui Rădoi.

Dan Petrescu pare favorit să îi ia locul lui Mirel Rădoi, în cazul în care actualul selecţioner nu redresează echipa naţională

Dan Petrescu ar putea fi primul pe această listă. A declarat în mai multe rânduri că visează să pregătească echipa naţională. Performanţele sale la CFR Cluj sunt absolut de necontestat. Şi este poate cel mai în măsură să obţină performanţă cu un lot relativ slab faţă de cel al adversarelor. O altă variantă ar putea fi Ladislau Boloni, care este încă liber de contract. Dar federalii ar trebui să se grăbească, deoarece acesta este în negocieri avansate cu Panathinaikos.

Gică Hagi este şi el, cu siguranţă, o soluţie. „Regele”, care cunoaşte cel mai bine jucătorii produşi de Viitorul, vrea un proiect pe termen lung la echipa naţională. Şi poate că el ar fi cel mai în măsură să îl implementeze. În fine, o altă variantă posibilă este Victor Piţurcă. Ultimul care a decis şi ultimele calificări la turnee finale. Doar că federalii ar trebui întâi să îl împace pe fostul selecţioner, care nu a plecat în cele mai amiabile condiţii.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI