Mirel Rădoi a dat din casă. Cum și-a spionat familia: „M-am uitat pe înregistrări”

de: Andrei Simion
18 09. 2020

Mirel Rădoi şi-a început cu dreptul mandatul de selecţioner la naţionala României. A fost nevoit să aştepte nu mai puţin de un an pentru primele partide oficiale de la numirea sa. Din cauza pandemiei de coronavirus au fost amânate mai multe confruntări programate în primăvară. Până la urmă, Rădoi a luat patru puncte din primele jocuri din mandatul său, în Liga Naţiunilor. A fost întâi un egal dezamăgitor pe propriul teren, contra Irlandei de Nord, iar apoi o victorie impresionantă în Austria.

Mirel Rădoi a vrut să vadă cum s-a comportat familia sa în timpul paridei Austria – România, din Liga Națiunilor

Pentru super succesul obţinut la Klagenfurt, scor 3-2, Mirel Rădoi a fost felicitat de foarte multă lume. Specialiști sau simpli suporteri ai echipei naționale. În schimb, selecționerul nu a auzit niciun cuvânt despre meciuri tocmai de la familia sa. Nu pentru că aceștia nu s-ar fi bucurat pentru reușita selecționerului. Ci pentru că în familia Rădoi există o regulă foarte clară, impusă chiar de fostul internațional. Nu se vorbește despre meciurile pe care le are Mirel ca antrenor. Indiferent că este vorba despre victorii sau eșecuri.

„Familia nu mi-a spus nimic după victoria cu Austria. Așa am stabilit împreună, cred că este mai bine. Dar m-am uitat pe înregistrările din casă, am vrut să văd cum au trăit meciul. Băiatul și fata s-au bucurat foarte mult”, a declarat Mirel Rădoi la Telekom Sport.

Mirel Rădoi a ajuns repede unul dintre cei mai apreciaţi antrenori din România

România a scos patru puncte din primele două meciuri sub comanda lui Mirel Rădoi și conduce grupa de Liga Națiunilor. Dar cel mai important obiectiv al noului selecționer este calificarea la Euro 2020. Competiție care și-a păstrat numele, dar a fost mutată în 2021 din cuaza pandemiei de coronavirus. Pe 8 octombrie, România va juca în Islanda un meci de baraj. Iar dacă va câștiga, va avea un duel cu învingătoarea dintre Bulgaria și Ungaria pentru un loc la Euro 2020.

Care este marele defect al lui Mirel Rădoi

La cei 38 de ani ai săi, Mirel Rădoi a semnat un contract pe 2 ani cu Federația Română de Fotbal. Obiectivul este să ducă Naționala la Europene, cel puțin până la finalul calificărilor pentru Cupa Mondială 2022.

Conform presei de specialitate, este antrenorul momentului, cel puțin după victoria împotriva Austriei, în Liga Națiunilor. Ca noi toți, Mirel își recunoaște calitățile, dar și imperfecțiunile. Este normal să avem anumite imperfecțiuni, dar uneori acestea pot deveni și calități, printre care și încăpățânarea.

„Încăpăţânarea era dusă la extrem – cu timpul mi-am dat seama că de la încăpăţânare la prostie era un pas mic. Am decis să nu-l fac şi am înţeles că cei care te critică s-ar putea să te ajute cu ceva. În momentul de faţă când mă uit în oglindă văd un antrenor norocos, fericit. Iar în viaţa de zi cu zi un tată, un soţ norocos,” a fost remarca lui Mirel Rădoi.