Mircea Lucescu va juca cu Dinamo Kiev în Giulești. „Mă întorc acasă”. Ce mesaj are pentru fanii echipei Rapid

de: Sorin Barbu
02 08. 2023

Dinamo Kiev va juca meciul de pe teren propriu din UEFA Conference League în Giulești. Echipa din Ucraina a primit acceptul UEFA, iar antrenorul român a confirmat aceasta informație și a spus că speră ca echipa lui să fie sprijinită de fanii Rapidului.

Dinamo Kiev va juca în Giulești meciul cu Dinamo Kiev din UEFA Conference League

Dinamo Kiev a primit acceptul UEFA și va juca în Giulești partida de pe teren propriu din turul trei preliminar din UEFA Conference League. Echipa din Ucraina nu poate juca la Kiev în cupele europene din cauza războiului, iar sezonul partidele din sezonul trecut din Europa le-a disputat în Polonia. Mircea Lucescu a insistat să se schimbe acest loc și a fost cel care a susținut că Dinamo Kiev ar trebui să joace în România.

„Da, e oficial. A fost iniţiativa mea să jucăm pe Giuleşti pentru că anul trecut a fost foarte greu cu Polonia, distanţele foarte mari. În al doilea rând, mizez pe suporterii lui Rapid care sunt iubitori de fotbal şi pesemne nu vor scăpa ocazia să fie prezenţi şi la meciul nostru. La Cracovia nu am avut deloc suporteri”, a declarat Mircea Lucescu pentru as.ro.

Dinamo Kiev va înfrunta în turul trei preliminar echipa care se va impune în dubla dintre Ararat – Aris Salonic, după ce în tur tabela a arătat 1-1. Disputa pe care formația din Ucraina o va juca pe Giuleşti ar urma să aibă loc pe 17 august.

„Noi jucăm de foarte mult timp fără suporteri… deloc. Ar trebui să încercăm să mai jucăm şi cu suporteri. Sunt şi mai mulţi ucraineni în Bucureşti. Stadionul crează o atmosferă extrem de plăcută şi de favorabilă fotbalului. Mă întorc şi eu acasă”, a mai spus tehnicianul de 78 de ani.

Mircea Lucescu a antrenat gruparea „vișinie” în două mandate şi a câştigat titlul în sezonul 1998-1999.

Mircea Lucescu vrea să joace în Giulești și partidele din grupele competiției

Mircea Lucescu speră ca echipa lui să se califice, iar partidele din grupă, de pe „teren propriu” să le dispute tot pe stadionul Rapidului.

„Dacă ajungem, vom juca la Bucureşti. Şi distanţa este mai scurtă pentru că plecăm de la Bucureşti la Chişinău, iar de la Chişinău cu autobuzul spre Odessa, 4 ore, sau spre Kiev 9 ore”, a mai afirmat antrenorul lui Dinamo Kiev.

Mircea Lucescu a semnat cu Dinamo Kiev în 2020 și mai are contract până în vara anului viitor, când va împlini 79 de ani. Jurnaliștii din Ucraina sunt convinși că va fi ultimul lui sezon în fotbal.