Mircea Lucescu este convins că Cristi Chivu are șanse să antreneze echipa de seniori a lui Inter. „Chiar am vorbit cu el”

de: Sorin Barbu
07 04. 2023

Cristi Chivu are șanse reale să preia echipa de seniori a lui Inter Milano. O spune chiar Mircea Lucescu, într-un interviu acordat în România. Fostul selecționer al primei reprezentative a dezvăluit ce a vorbit cu antrenorul despre care jurnaliștii italieni susțin că ar putea să-l înlocuiască, foarte curând, pe Simone Inzaghi.

Mircea Lucescu a dezvăluit care este planul lui Cristi Chivu

Cristi Chivu este antrenorul lui Inter Primavera și este foarte apreciat de conducătorii echipei, după ce a câștigat titlul în anul 2022. Presa din Italia susține că antrenorul român este una dintre variantele luate în calcul pentru înlocuirea lui Simone Inzaghi, tehnicianul echipei de seniori. Dubla Inter – Benfica din Champions League este decivisă. Dacă italienii nu se califică, Simone Inzaghi va fi dat afară.

Mircea Lucescu este singurul român care a antrenat Inter și a vorbit cu Cristi Chivu. A aflat care sunt planurile fostului căpitan al echipei naționale a României și i-a dat un sfat.

„Am vorbit cu Cristi, dacă nu preia Inter, pentru e că greu să iei acum o echipă ca Inter, trebuie să lase echipa de tineret, a obţinut rezultate importante acolo. Trebuie să preia o echipă de seniori. Dacă se consideră că poate duce acest club, Inter, mai departe, m-aş bucura pentru el.

Dacă nu va semna acolo, mi-a spus că încearcă să ia o echipă de seniori. Eu cred că va avea o perioadă îndelungată ca antrenor, are experienţă, a jucat la echipe bune, a fost căpitanul naţionalei”, a declarat Mircea Lucescu, antrenor la Dinamo Kiev.

Cristi Chivu este lăudat în presa din Italia, iar Gazzetta dello Sport i-a făcut un portret măgulitor. Antrenorul român are concurență serioasă. Diego Simeone, Antonio Conte și Roberto de Zerbi sunt alți tehnicieni luați în calcul de conducătorii lui Inter. Aceste variante sunt considerate însă destul de costisitoare.

„Da, de ce nu? Dar nu direct. Dacă are șansa asta, ar trebui să profite de ea, chiar dacă nu are experiența necesară. Chiar dacă a fost un mare jucător, ca antrenor îți trebuie experiență ca să ajungi la un club ca Inter Milano”, l-a sfătuit și Dan Petrescu pe Cristi Chivu.

Inter se află pe locul patru în Serie A, iar fanii sunt furioși și se tem că echipa nu se va califica în Champions League, sezonul următor.