06 apr. 2022 | 10:54

Mircea Lucescu, după ce a fost atacat în presa britanică: „E o invenție, o minciună”

Sport
Mircea Lucescu, după ce a fost atacat în presa britanică: „E o invenție, o minciună”
Mircea Lucescu pregătește turneul prin Europa al echipei sale, Dinamo Kiev, pentru a strânge fonduri în folosul victimelor războiului declanșat de Rusia în țara vecină

Mircea Lucescu, după ce a fost atacat în presa britanică. Tehnicianul român de la Dinamo Kiev s-a implicat activ în ajutorarea fotbaliștilor din Ucraina după războiul declanșat în această țară. Il Luce a înaintat, de asemenea, și propuneri pentru ca fotbalul să poată merge înainte la naționala Ucrainei, care ar trebui să joace barajul de calificare pentru Cupa Mondială 2022. Mircea Lucescu a fost criticat de jurnaliștii din Marea Britanie pentru unele afirmații făcute pe acest subiect.

Mircea Lucescu, după ce a fost atacat în presa britanică

Mircea Lucescu, după ce a fost atacat în presa britanică. Tehnicianul român de la Dinamo Kiev a ajutat din plin la refugierea fotbaliștilor străini ai echipei sale, dar și a celor de la Șahtior Donețk. În plus, el a mediat ca echipele clubului la care lucrează să poată fi găzduite în București, la baza FCSB din Berceni.

Mircea Lucescu a propus, de asemenea, ca internaționalii ucraineni să se poată pregăti în România, în vederea susținerii barajului pentru calificarea la Cupa Mondială 2022. Ucraina ar trebui să joace contra Scoției, în iunie, câștigătoarea urmând să întâlnească Țara Galilor pentru stabilirea ultimei echipe europene califcată la Cupa Mondială 2022, din Qatar.

„E o invenție, o minciună”

Mircea Lucescu ar fi susținut, conform publicației ucrainene sport.ua, accesul direct al naționalei Ucrainei la Mondialul din Qatar.

„Dacă Ucraina va primi undă verde pentru a participa la Cupa Mondială, pentru a trece de play-off, poate fi un lucru foarte important pentru țară”, ar fi spus Mircea Lucescu, citat de sport.ua.

Afirmația românului i-a iritat pe jurnaliștii britanici, care au văzut în acest lucru o „invitație” pentru ca Scoția și Țara Galilor să se dea la o parte din calea ucrainenilor.

„Legenda fotbalului ucrainean insistă ca Scoția și Țara Galilor să se dea la o parte pentru a face loc Ucrainei la Cupa Mondială. Mircea Lucescu nu e de acord cu decizia ca meciurile de baraj să se joace în iunie”, au scris cei de la Daily Record.

Dinamo Kiev va juca mai multe meciuri caritabile în Europa

Mircea Lucescu s-a arătat neplăcut surprins de vorbele ce i-au fost atribuite, negând categoric că ar fi propus un asemenea lucru.

„E o invenție a acelui site! O minciună, o nedreptate! Eu n-am zis niciodată că Ucraina ar trebui să se califice direct! Sunt de o viață în sport și structura mea a fost mereu pro-competiție. Normal ar fi ca Ucraina să meargă la Mondial pe merit sportiv. Nu spun să nu fie invitată, până la urmă e treaba celor de la FIFA ce fac și cum fac, dar eu spun că orice calificare ar trebui obținută pe teren.

De asta mă și zbat să caut baze de antrenament și meciuri amicale pentru echipa mea, de aceea au și putut unii fotbaliști să iasă din țară – pentru a se pregăti și a juca meciuri de verificare, astfel încât să facă o națională competitivă care să-și joace barajul de la un nivel de pregătire cel puțin decent. Și așa, câștigându-și calificarea pe teren, naționala Ucrainei ar impune un respect extraordinar”, a declarat Mircea Lucescu pentru GSP.

Mircea Lucescu și Dinamo Kiev pregătesc turneul european în cadrul căruia vor juca mai multe meciuri caritabile sub deviza „Meci pentru pace! Opriți războiul!”. Campioana Ucrainei ar urma să întâlnească în prima partidă pe Legia Varșovia. Ultrasii echipei poloneze l-au acuzat pe Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev, și pe fratele acestuia, de simpatii pro-ruse și de scoaterea din Ucraina a milioane de dolari.

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
3 zodii care au șanse să câștige la Loto în această lună. Se pare că norocul este de partea lor
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Revenire de senzație pentru Chefi. Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au început
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Pot rămâne FĂRĂ LOCUINȚĂ în orice moment. Pericol total pentru zeci de mii de oameni din ROMÂNIA
Capital.ro
O nouă categorie de români care va plăti o taxă la serviciile publice de apă potabilă și gunoi cu 50% mai mică
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se ADAUGĂ VECHIME în muncă! SCHIMBAREA de la PENSIE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro