Mircea Lucescu conduce Dinamo Kiev și de pe patul de spital. Tehnicianul român a vrut să se ducă la antrenamente, deși a fost operat acum patru zile

de: Sorin Barbu
05 05. 2023

Mircea Lucescu se implică la Dinamo Kiev și din spital. Antrenorul român a fost operat la șoldul stâng pe 1 Mai și a vrut ca a doua zi să se ducă la antrenament. Jurnaliștii din Ucraina spun că s-a răzgândit după ce medicii au insistat și i-au transmis că este mai bine să fie supravegheat în continuare, măcar o săptămână.

Mircea Lucescu antrenează Dinamo Kiev și de pe patul de spital și nu se gândește la retragere. Antrenorul român are 77 de ani

Mircea Lucescu a fost operat la Kiev pe 1 Mai, din cauza unei coxartroze la șoldul stâng. Intervenția chirurgicală a fost efectuată la Kiev de profesorul Oleksandr Kosiakov și a durat 40 de minute. Antrenorul român a vrut să plece în cantonament, după această intervenție, dar medicii i-au transmis că este mai bine să rămână internat. A avut însă grijă să conducă echipa de pe patul de spital.

„Fără îndoială, suntem mereu în legătură cu antrenorul. Astăzi, am vorbit cu el de dimineață, ieri de mai multe ori”, a declarat secundul Oleksandr Shovkovskyi.

„Lucescu ar fi vrut să mergă la bază după operație, însă după o intervenție chirurgicală atât de complexă este de obicei contraindicat să te ridici din pat timp de aproape o săptămână. Antrenorul ține legătura cu baza de pregătire doar prin intermediul telefonului”, susține jurnalistul Igor Burbas, citat de Sport.ua.

În presa din Ucraina au apărut zvonuri că șefii lui Dinamo Kiev se gândesc să nu mai continue cu antrenorul român și în sezonul următor. Burbas are însă informații că lucrurile nu vor sta deloc așa și că „Il Luce” va rămâne la Dinamo Kiev, până la finalul contractului care expiră în anul 2024.

„În situația actuală, cel mai important lucru pentru Lucescu este să se recupereze. Va depinde doar de el dacă va rămâne la Dinamo în sezonul următor. Conducerea are încredere deplină în român și nu are de gând să încheie contractul înainte de termen, fapt care ar aduce și obligația unor compensații”, a mai afirmat jurnalistul.

Mircea Lucescu a sosit la Dinamo Kiev în iulie 2020, după ce a antrenat 12 marea rivală Șahtior Donețk. Cu echipa din capitala Ucrainei a câștigat un titlu, o Cupă a Ucrainei, o Supercupă și a participat în grupele UEFA Champions League. În acest sezon, formația din Kiev se află pe locul patru.

Sursa Foto: Facebook Dinamo Kiev