05 aug. 2022 | 14:40

Mircea Lucescu, atacat în vestiar de un jucător de 30 de milioane de euro. „Cum să sari să dai în el?!”

Sport
Mircea Lucescu, atacat în vestiar de un jucător de 30 de milioane de euro. „Cum să sari să dai în el?!”
Mircea Lucescu a fost la un pas să fie bătut de un jucător brazilian

Mircea Lucescu este unul dintre importanți antrenori din istoria fotbalului românesc. Are 77 de ani și continuă să lucreze cu pasiune și curaj. Dincolo de succese și trofee, „Il” Luce a avut parte și de multe momente tensionate. Unul dintre colaboratorii tehnicanului român a dezvăluit că brazilianul Douglas Costa a sărit să-l bată, în vestiar.

Mircea Lucescu, la un pas să fie lovit de Douglas Costa

Mircea Lucescu a avut un rol foarte important în cariera lui Douglas Costa. A insistat să-l transfere la Șahtior Donețk, i-a dat încredere și l-a folosit în multe partide importante chiar dacă era un fotbalist de doar 19 ani. Brazilianul nu a fost însă prea respectuos și după un meci pierdut, în care Mircea Lucescu i-a reproșat că fredonează la dușuri chiar dacă echipa a pierdut, jucătorul sud-american a sărit să-și bată mentorul.

„Nea Mircea îi reproșează: «Mai și cânți după meciul ăsta castastrofal?» Ăla sare să-l lovească pe nea Mircea. Era un copil atunci, de 18-19 ani. Nea Mircea a vrut să riposteze. Norocul a fost că eram între ei, cu antrenorul secund, Spiridon, și i-am despărțit”, a relatat Victor Hexan, la gsp.ro, un maseur care a lucrat la Șahtior Donețk.

Mircea Lucescu, „lecție de viață” pentru brazilianul care a vrut să-l bată

Mircea Lucescu nu s-a grăbit să ia o decizie și a încercat să-i dea o lecție din care acesta să tragă mai multe învățăminte. Și a reușit, de vreme ce fotbalistul a făcut pasul la echipe mari din Europa, dar și la prima reprezentativă a Braziliei.

„După chestia asta m-am gândit că 100% îl «rade». Cum să sari să dai în Lucescu, auzi! Toți vorbeam în avion că îl trimite la echipa a doua sau la alt club. Ziua următoare, la ședință, nea Mircea spune:

«Am analizat întâmplarea de ieri. Am ajuns la concluzia că singurul vinovat în tot ce s-a întâmplat am fost eu. Cum să îmi permit eu, la vârsta și inteligența mea, să mă iau cu unul care nu are nici cultură, nici educație?

Ca să vedeți că nu pot trece cu vederea și este ultima dată când se întâmplă să te iert, vei fi penalizat». A fost amendă de 40.000 sau 50.000 de dolari”, a mai explicat Hexan.

Mircea Lucescu l-a iertat până la urmă și de amendă. Brazilianul a jucat foarte bine și antrenorul român a considerat că în acest fel și-a „spălat” păcatele. Douglas Costa a jucat în Ucraina până în anul 2015 când a fost cumpărat de Bayern Munchen, iar apoi a jucat și la Juventus.

Nu este prima întâmplare de acest fel prin care trece Mircea Lucescu. A pățit-o și la Inter cu Taribo West. Nigerianul s-a enervat că a fost schimbat și și-a aruncat tricoul lângă bancă. La vestiare a sărit să-l bată pe antrenorul român, dar a fost oprit de Diego Simeone.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Pâinea cu maia, izvor de sănătate. Ce sortiment trebuie evitat
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Adio COZI la SGR! Un nou DISPOZITIV de COLECTAT STICLE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro