Mircea Geoană, numărul 2 în NATO, mesaj pentru români. Ce le transmite în plină criză

Mircea Geoană, numărul 2 în NATO, mesaj pentru români

Chiar dacă pare tardiv, NATO se implică în lupta împotriva coronavirusului. Mircea Geoană, numărul 2 în cadrul Organizației, a acordat un interviu pentru Digi 24 în care a spus care sunt primii pași în lupta împotriva pandemiei făcuți de Organizația Tratatului Nord Atlantic.

Mircea Geoană, numărul 2 în NATO, mesaj pentru români.

Mircea Geoană a spus că primul pas făcut de NATO este să pună la dispoziție logistica pentru transportul necesar de materiale în lupta împotriva coronavirusului.

Geoană spune că NATO poate negocia altfel distribuitorii de materiale sanitare, fapt care poate ajuta țările membre.

NATO va sări în ajutorul aliaților care au nevoie de sprijin. ”Avem o experiență în tot ceea ce înseamnă logistică. România a utilizat această logistică și o va folosi în continuare. Transportul de materiale sanitare din Coreea de Sud care a ajuns în România a fost făcut cu avioane NATO. Aceste capabilități NATO le punem la dispoziție aliaților noștri. Avem un centru de coordonare a dezastrelor, care s-a activat. NATO are prerogative de control asupra spațiului aerian, ceea ce poate ajuta mult pentru transportul de materiale sanitare. Agenția specializată a NATO a fost pusă la treabă și se poate ocupa chiar și de achiziții, inclusiv a materialelor sanitare”, a declarat Mircea Geoană.

Mircea Geoană, numărul 2 în NATO, mesaj pentru români
Mircea Geoană, numărul 2 în NATO, mesaj pentru români

Mircea Geoană a spus că NATO veghează ca în timpul acestei crize sanitare sănu se transforme și într-una de securitate, deoarece pericolul există, iar aliații ar putea fi surprinși în timp ce se luptă cu infecția de coronavirus.

Mircea Geoană a ținut să salute eroismul celor aflați în linia 1, fie ei medici sau soldați și a lansat un mesaj de solidaritate, în aceste momente grele pentru întreaga omenire. ”Numai împreună putem să depășim acest moment. Criza aaceasta mondială este ca o lupă, care arată omenia din fiecare”, a spus Mircea Geoană.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI