Mircea Badea, reacție după ce Gabriela Firea a demarat programul de testare. ”Să vezi ce circ va fi!”

Mircea Badea, reacție după ce Gabriela Firea a demarat programul de testare. ”Să vezi ce circ va fi!”
Mircea Badea, reacție după ce Gabriela Firea a demarat programul de testare. ”Să vezi ce circ va fi!”

Săptpmâna recută, Gabriela Firea anunța demararea proiectului de testare a populației Capitalei,  în vederea depistării coronavirusului . numărul estimat fiind de aproximativ 11000 de locuitori din București.

Mircea Badea, reacție după ce Gabriela Firea a demarat programul de testare

Proiectul deja a avut parte de aproximativ 6.200 de bucureşteni, ca voluntari pentru a fi testaţi pentru COVID-19. Astfel că odată demarat proeictul a avut parte și de reacții din partea persoanelor publice, printre care și Mircea Badea. În afară de reacțiile avute în emisiunea sa, de la Antena 2, ”În Gura presei”, realizatorul a decis să posteze și pe retelele de socializare.

”Să vezi ce circ va fi!”

Așa că Mircea a postat pe instagram un comentariu referitor la noul proiect demarat de Prmăria Capitalei, postare în care ironizează demersul dar și regulile impuse de Ordonanțele Militare, referitoare la cei posibil infectați sau nu cu noul coronavirus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @mirceabadeareal on

Reamintim că pe 22 mai, a fost  lansată platforma pe care cei 11.000 de voluntari se vor putea înscrie pentru a fi testați împotriva COVID-19, platformă pe care cei ce vor să participe la testare găsesc regulile și condițiile de participare. Gabriela Firea justifica acest proiect spunând că prin acest proiect nu se dorește altceva, decât aflarea numărului de locuitori ai Capitalei care sunt posibili infectați cu oul coronavirus, dar sunt asimptomatici. Conform acesteia toate testele se fac la 20 de laboratoare amplasate în întreg Bucureştiul.

„În acest moment colegii de la ASSMB mi-au raportat cifra de 6200 de bucureşteni care au fost înscrişi. Ne bucură interesul bucureştenilor. Vom opri această primă etapă când, după ce se vor fi înscris cele 11 000 de persoane, se pot continua înscrierile pentru viitoarea etapă. Va exista şi o etapă a doua a acestor testări, nu folosim teste rapide care sunt contestate în această perioadă, ci testarea este de tip antigen cu aparate de tip Real time PCR. Testarea este dintr-un exudat nazal şi faringian”, a explicat primarul general.