Mircea Badea, previziuni sumbre pentru cetățeni: „N-am nicio îndoială că PNL va veni cu o mizerie de lege în Parlament”

Mircea Badea, previziuni sumbre pentru cetățeni: "N-am nicio îndoială că PNL va veni cu o mizerie de lege în Parlament"

Mircea Badea a vorbit duminică seară despre ce s-ar putea să le pregătească Guvernul românilor. Cetățenii sunt avertizați că va apărea o lege în Parlament care să anuleze decizia CCR de a le interzice asimptomaticilor să stea în izolare sau carantină.

„Nimeni nu-i poate lua omului drepturile și libertățile fundamentale”

Mircea Badea și-a văzut visul cu ochii după decizia CCR de a anula izolarea la domiciliu, carantina și internarea în spital a pacienților asimptomatici. Părea că cineva i-a ascultat rugile și în sfârșit se face ordine în stat. Chiar și așa, prezentatorul emisiunii „În gura presei” prevede o anulare a deciziei acesteia în urma unei legi pe care PNL ar da-o în Parlament.

„CCR a venit și a spus un lucru absolut de bun simț, previzibil și observabil de pe Lună, fără ochelari și anume: nu poți să restrângi drepturi și libertăți fundamentale ale omului prin ordin de ministru, chiar dacă pe el îl cheamă Nelu.

Deci cine voia să restrângă drepturi și libertăți fundamentale trebuia să facă o lege care să fie aprobată de Parlament și nici măcar Parlamentul, atenție, nu putea să depășească niște limite stipulate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului și de decizii ale Curții de la Strasbourg. (…)

N-am nicio îndoială că ăștia vor veni cu o mizerie de lege în Parlament. Sigur, o să vedem dacă pesediștii, ca de obicei, vor fi aparatul de vot al ‘sovieticilor’. Măcar atunci, pe bună dreptate, vor fi acuzați că sunt ‘sovietici'”, a declarat acesta în cadrul emisunii, potrivit antena3.ro.

Reacția lui Ludovic Orban despre decizia CCR

Premierul României s-a arătat extrem de indignat în urma deciziei CCR de a anula toate eforturile pe care Guvernul le-a făcut în perioada pandemiei de COVID-19. Acesta îi sfătuiește pe oameni să respecte reglementările aflate în vigoare pentru a se proteja pe ei și pe cei dragi.

CCR nu e la prima decizie care zădărnicește eforturile noastre pentru a apăra sănătatea și viața cetățenilor. Între starea de urgență și de alertă a anulat amenzile și a interzis autorităților să dea amenzi în baza actelor normative care fuseseră în vigoare.

Recomandarea mea către cetățeni e să respecte reglementările în vigoare, pentru că sunt pentru a se proteja pe sine și pe ceilalți. Cât timp ai fost în zona cu risc maxim sau în contact cu persoane infectate, în urma anchetei epidemiologice se constată asta, e posibil să fii infectat, trebuie să stai în izolare.

E cererea, recomandarea, rugămintea mea către cetățeni să nu țină cont de deciziile Curții Constituționale, să acționeze responsabil, ca până acum și chiar dacă va exista o perioadă până va exista o lege, aici depinde și de Parlament„, a declarat Ludovic Orban în urmă cu două zile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI