04 mart. 2021 | 10:32

Mircea Badea, negru de furie după scandalul cetățenilor torturați de polițiști: „Cine așteaptă siguranță și încredere e nebun”

Știri generale
Mircea Badea, negru de furie după scandalul cetățenilor torturați de polițiști:

Mircea Badea reacționează dur în cazul celor nouă polițiști care au imobilizat și torturat două persoane ce purtau mască. Incidentul a avut loc în septembrie, anul trecut, iar acum au ieșit la iveală detalii care au oripilat o țară întreagă.

Mircea Badea, despre problemele veșnice cu oamenii legii

Protagoniștii scandalului momentului sunt nouă polițiști care au făcut parte dintr-un filtru de poliție aflat în zona străzii Calea Șerban Vodă din București. Aceștia au acostat două persoane surprinse pe data de 1.09.2020, fără mască de protecție, motiv pentru care au exprimat un comportament inuman față de acestea. Cetățenii au fost torturați, umiliți, bătuți, iar mai apoi abandonați departe de București.

Mircea Badea a reacționat imediat, găsind un moment potrivit pentru a reacminti problemele pe care acesta le-a avut și le are cu Poliția Română.

„Cred că şi eu am avut noroc, să ştiţi, pentru că am atras atenţia public astă-vară, deci înainte de septembrie, asupra faptului că poliţiştii nu poartă mască. Am considerat că nu e în regulă deloc să nu poarte mască.

La vremea respectivă, inclusiv dr. Arafat, pe care l-am contactat, a zis da, bun, dar sunt totuşi în aer liber. Ţineţi minte că am tot vorbit despre asta, despre faptul că poliţiştii nu purtau atunci mască. Şi nu era în regulă, că veneau lângă geamul maşinii. Între timp, toată lumea trebuie să poarte mască pe stradă, s-a rezolvat cazul.

Din ce văd eu, oamenii legii erau la filtru, ca să am un limbaj prompterist. Erau pe Şerban Vodă. Întâmplarea face că eu trec des pe Şerban Vodă şi trec pe la filtrul ăla nonstop. E un mare filtru. Altfel, nimeni nu se ocupă de o treabă mai mult decât clară. Pe Şerban Vodă s-au pus nişte stâlpişori care încurcă traficul, dar nu se ocupă nimeni de asta.

Dar hei, poliţiştii ne apără de pandemie. Am văzut şi cazul cu jandarmii care au intrat în forţă la adresa greşită. Nu e nici prima, nici ultima oară, se vor mai întâmpla”, a declarat Mircea Badea la Antena 3.

Cine se încrede în protecția Poliției, asta pățește

În urma tuturor conflictelor pe care le-a avut cu Poliția, Mircea Badea a conturat câteva concluzii bine întemeiate, pe care a dorit să le transmită mai departe. Acesta face un apel către cetățeni să nu se mai încreadă în protecția oferită de oamenii legii, deoarece vor pica în propria capcană.

“Pe scurt, ca să trecem mai departe. Dacă ar fi să trag o concluzie la tot ce am văzut, cu Oneşti, cu ce s-a întâmplat la faţa locului, etc, şi cu ăştia care se luptă cu pandemia torturând pe unii pe câmp, nu am decât să trag aceeaşi concluzie pe care o trag în ultimii 30 de ani când vorbesc de experienţe personale.

Din nefericire pentru mine, am avut enorm de multe cazuri şi interacţiuni cât se poate de directe cu miliţia din România. Şi nu am decât o singură concluzie în lumina noilor evenimente, care intră în siajul celor vechi. E ceva wow că totuşi s-a mişcat cineva împotriva lor, altfel nu e nimic ieşit din comun. Faptul că ei bat şi torturează cetăţenii, absolut da, fără nicio emoţie. Mă mir că s-a luat cineva de ei.

Să revin la concluzie. Cine interacţionează cu Poliţia în România, aşteptând siguranţă şi încredere, e nebun. Asta e concluzia. Toţi cetăţenii din România au multe elemente, multe, publice astfel încât să îşi cizeleze mentalitatea, percepţiile şi judecăţile personale pe realitate. Dacă rămân încremeniţi în stereotipii cu oamenii legii, atunci merită să li se întâmple. Şi iată că li se întâmplă!”, a adăugat simpaticul prezentator TV., potrivit sursei citate.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Capital.ro
Noi norme privind încălcarea regulilor de circulație în străinătate. Șoferii care încalcă regulile de circulație vor fi depistați mai ușor
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
POȘTA face ANUNȚUL! PENSIILE vor fi PLĂTITE. DATA exactă
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro