Mircea Badea, indignat de experiența mamei sale la un centru de vaccinare anti-Covid-19: „I-am zis să nu se ducă deocamdată”

Mircea Badea, indignat de experiența mamei sale la un centru de vaccinare anti-Covid-19: „I-am zis să nu se ducă deocamdată”
Mircea Badea, indignat pe situația din Târgu Jiu

Mircea Badea a comentat marți seară cazul bărbatului din Târgu Jiu, victimă a incompetenței sistemului medical din România. Pacientul, în vârstă de 69 de ani, a primit la rapel o doză cu vaccinul produs de Moderna, deși initial acesta se vacinase cu Pfizer. Prezentatorul a criticat dur această eroare medicală, povestind experiența pe care a avut-o și mama sa.

Ce greșeală a făcut bărbatul

Autoritățile, în alertă, după ce un bărbat de 69 de ani din Târgiu Jiu a primit a doua doză de vaccin, diferită de prima, astfel că starea sa de sănătate ar putea fi pusă în pericol. Evenimentul a avut loc marți, într-un centru de vaccinare din Târgu Jiu, după ce bărbatul ar fi declarat altceva decât adevărul.

Acesta le-a spus cadrelor medicale că se află la prima doză, el intrând, de asemenea, într-o încăpere unde se făceau vaccinări cu serul de la Moderna.

În ciuda faptului că bărbatul fusese vaccinat o data cu serul d ela Pfizer, acesta a revenit după 21 de zile pentru rapel. Dintr-o greșeală de comunicare sau de altă natură, angajații care ar fi trebuit să verifice datele pacientului au omis acest aspect.

„Dimineață, pe la 11.00, s-a prezentat la centrul de vaccinare o familie. Au fost preluați de către medic, li s-a făcut triajul epidemiologic, după aceea li s-a completat acel chestionar și au fost îndrumați către punctele de vaccinare. Acolo soția a intrat în cabinetul pentru rapel Pfizer, iar soțul dânsei a intrat în cabinetul în care se facea prima doză de vaccin Moderna.

Asistenta a spus că l-a întrebat dacă este la prima doză, iar dânsul i-a răspuns că da, i-a făcut doza de Moderna, iar ulterior, când i-au eliberat adeverința, au observat că dânsul trebuia să facă rapelul cu Pfizer”, a declarat, la Antena 3, Narcis Stoian, director DSP Gorj.

Mircea Badea, reacție acidă față de sistem

În cursul serii de marți, prezentatorul Mircea Badea a criticat lipsa de profesionalism de care au dat dovadă “specialiștii” de la Târgu Jiu, care nu au verificat situația pacientului înainte de vaccin. Acesta a argumentat că poate oamenii nu știu să citească, un motiv în plus pentru a se verifica fișa pacientului înainte de vaccinare.

“Am văzut că e o modă acum: îți face prima doză de la un producător și a doua doză de la alt producător, ca să nu fie pe discriminare, să nu se supere niciunul.

Și nu ar trebui acum să-i facă acum și cu AstraZeneca? Poate omul nu știa să citească ce scria pe ușă. Cum era aia? Trebuie să reduci viteza până la limita evitării oricărui pericol. Atunci de ce mă mai duc la centrul de vaccinare la specialiști?

Că așa zic ‘îți dau două doze prin poștă, ți le faci singur acasă’, care-i treaba?”, a comentat Mircea Badea eroarea de la Târgu Jiu.

Prezentatorul a povestit că și mama sa a vrut să se vaccineze într-unul din centrele din București, dar nu a mai găsit niciun loc disponibil. Femeia a acuzat un comportamrnt neadecvat de care au dat dovadă angajații de acolo, arătând lipsă de interes pentru pacienți.

„Mama s-a interesat și dânsa de vaccin și i s-a spus ‘Dar nu e doamnă niciun vaccin, terminați cu prostiile, că n-avem’. Și pe urmă i s-a spus că s-ar putea să fie ori prin Călărași ori prin Giurgiu. Și mama m-a întrebat dacă să se ducă în Călărași. I-am zis să nu se ducă deocamdată, să mai stea pe aici”, a adăugat Mircea Badea, potrivit Antena3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI