Mircea Badea, cuvinte grele la adresa premierului: „Am încercat să înțeleg ce a vorbit Orban două ore, jur. Mi s-a părut un delir”

Mircea Badea, cuvinte grele la adresa premierului:
Mircea Badea, bulversat complet după conferința de presă susținută de premier: "Am încercat să înțeleg ce a vorbit Orban două ore, jur"

Mircea Badea lovește din nou! După conferința de presă susținută de premierul Ludovic Orban, omul de televiziune a avut câteva remarci de făcut, printre care și cea potrivit căreia i-a fost foarte greu să urmărească o conferință atât de lungă.

Mircea Badea, bulversat de restricțiile contradictorii ale premierului Orban și Marcel Vela

Mircea Badea a dezbătut, luni seară, la emisiunea “Sinteza zilei”, declarațiile lui Ludovic Orban cu privire la relaxarea restricțiilor și la posibilitățile în care românii vor putea călători după data de 15 mai. Acesta s-a arătat extrem de contrariat de modul în care Ludovic Orban a expus problema, contrar declarațiilor ministrului Afacerilor de Interne, Marcel Vela.

În urma declarației lui Klaus Iohannis privind faptul că nu va prelungi starea de urgență după data de 15 mai, ministrul Marcel Vela le-a transmis românilor că vor putea ieși din localitate pentru anumite activități și trasee în aer liber.

Activitățile sportive individuale sunt cele care țin de activități gen drumeții, alte activități gen alpinism, mersul cu bicicleta, mersul la pescuit. Toate acestea vor fi permise. Da, puteți pleca la Sinaia să faceți alpinism sau drumeție”, a răspuns ministrul Vela.

Nu a trecut mult timp până când premierul Orban a venit în fața unui popor explicând în ce constau măsurile de relaxare și ieșirile în alte localități. Potrivit acestuia, deplasările în alte orașe vor fi mai stricte și vor avea un motiv bine întemeiat precum interes serviciu, la rude sau munci agricole.

Deplasarea în afara localității va fi permisă pentru anumite categorii de motive, pe care le considerăm întemeiate: deplasări de serviciu, la rude, la activitățile agricole. Dacă dăm drumul la alpinism, înseamnă că se pot duce la munte, adică va exista o anumită relaxare și în ceea ce privește deplasarea în afara localităților”, a spus Ludovic Orban.

„Am încercat să înțeleg ce a vorbit Orban două ore, jur. Orice, ceva concret. Mi s-a părut un delir”

Contradicția dintre modul de relaxare declarat de ministru și cel de premier i-au dat mari bătăi de cap lui Mircea Badea care se declară depășit de situație, neînțelegând ce a vrut să spună premierul Orban într-o conferință care a durat două ore.

Preocuparea pentru ce se va întâmpla după 15 mai este una legitimă. Prima dată au zis ‘se deschid hotelurile, dar nu ai voie să ieși din oraș’ – bun, deci o să mă duc la hotel în orașul în care locuiesc, ca să… nu știu exact ca să ce, dar ceva tot fac, dacă tot mă duc la hotel de banii ăștia.

După care am zis ‘hai totuși…”Am încercat să înțeleg ce a vorbit Orban două ore, jur. Orice, ceva concret. Mi s-a părut un delir, adică reclamă la Ayahuasca ce am văzut… Apoi a zis că poți merge la munte. N-am voie să ies din oraș, dar pot merge la munte. Mi se pare că domnul Vela a zis că putem merge la munte ca să facem aplinism. Activitățile sportive individuale sunt cele care țin de activitățile gen drumeții. Alte activități gen alpinism, mersul cu bicicleta, mersul la pescuit. Da, puteți merge la Sinaia pentru a face drumeții, a spus Vela„, a declarat Mircea Badea pentru Antena3.

Urmăriți Playtech.ro și pe