Mircea Badea, avertisment dur pentru Ludovic Orban: „I s-a mai întâmplat o dată”

Mircea Badea, amenințare la adresa lui Ludovic Orban

Mircea Badea intervine în scandalul PNL, unde Rareș Bogdan îl atacă dur pe Ludovic Orban, cerându-i inclusiv demisia. Acesta l-a acuzat pe liderul PNL că a dus partidul la pierzanie și i-a cerut oficial demisia.Pe de altă marte, prezentatorul Mircea Badea îi reamintește lui Ludovic Orban un moment similar din 2016, având ca rezultat un dosar penal apărut „peste noapte”.

Ludovic Orban, la un pas de pericol

Mircea Badea îi reamintește lui Ludovic Orban, în cazul în care a uitat, despre episodul în care acesta a fost cercetat penal, în timp ce se afla în cursa pentru Primăria Capitalei. Prezentatorul emisiunii „În Gura Presei cu Mircea Badea” abordează unul dintre cele mai aprinse subiecte politice, scandalul Rareș Bogdan-Ludovic Orban, avertizând că istoria se poate repeta.

În ultimele ore, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a aruncat cu săgeți aspre către fostul premier, subliniind eșecurile pe care Ludovic Orban le-a adunat la cârma partidului. Acesta și-a exprimat regretul că nu i-a cerut lui Ludovic Orban demisia chiar după pirderea alegerilor parlamentare.

“În cazul în care s-a decis că domnul Ludovic Orban trebuie să plece, iar el nu se prinde că trebuie să plece… lui i s-a mai întâmplat o dată, când nu se prindea că nu trebuie să candideze la Primăria Capitalei.

Şi a venit un procuror independent – desigur, cum sunt toţi procurorii din România, independenţi – şi i-a făcut un dosar penal la mişto şi nu a mai candidat. După care şi-a pus o căciulă şi sărea prin piaţă, dacă mai ţineţi minte”, a afirmat Mircea Badea, potrivit News.ro.

Ce declara Ludovic Orban în urmă cu patru ani

În anul 2016, Ludovic Orban a fost acuzat că i-ar fi cerut unui om de afaceri să-l susțină financiar în campania electorală, astfel că a devenit subiectul unui anchete în cadrul unui dosar de corupție.
Dat fiind contextul în care au apărut acuzațiile, Ludovic Orban s-a simțit obligat să se retragă din lupta politică pentru ocuparea funcției de primar.

″Dupa cum bine stiți, PNL a susținut permanent lupta împotriva corupției, a susținut permanent în toate ocaziile în Parlament și alte situații, solicitările formulate de DNA, de justiție și nu voi face nicio excepție în acest caz.

Atata timp cat a început urmărirea penală împotriva mea, atâta timp cat s-a dispus măsura controlului judiciar împotriva mea, îmi retrag candidatura de la funcția de primar general din partea PNL”, a transmis acesta la acea perioadă.

Un comunicat transmis de DNA la vremea aceea anunța motivul pentru care Ludovic Orban a fost acuzat de corupție.

″Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menționat, cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului.

Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni”, a transmis DNA, în aprilie 2016.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI