Miracol în Italia. Vestea bună pe care o aștepta o lume întreagă
Italia a reuşit să aplatizeze curba infectărilor cu coronavirus. Ritmul numărului de infectări, precum şi cel al deceselor cauzate de epidemia de coronavirus s-a plafonat în Peninsulă.
Miracol în Italia. Vestea bună pe care o aștepta o lume întreagă
Ministrul italian al Sănătăţii a făcut anunţul care a bucurat o lume întreagă cu privire la plafonarea numărului de persoane infectate, precum şi al deceselor cauzate de virusul ucigaş.
„Italia a reușit să aplatizeze curba, putem să ne uităm la viitor cu optimism dar cu precauție” a spus ministrul italian al Sănătăţii în timp ce inaugura o nouă secţie de boli infecţioase din Capitala Italiei.
Italia iese din carantină în mai puţin de două săptămâni
Italia ar urma să iasă din carantină în mai puțin de două săptămâni, însă în ţară mai sunt nu mai puţin de 100.000 de pacienţi infectaţi cu COVID-19.
Ieşirea din carantină ar urma să se facă progresiv, în patru etape, dintre care prima ar putea începe luni, 27 aprilie.
Italia a intrat în carantină pe 9 martie
„Patru zile, începând de luni vor stabili ritmul pentru redeschiderea” ţării la capătul izolării instituite în 9 martie, potrivit cotidianului Il Corriere della Sera. „Totul va depinde de curba contaminărilor„, dar, dacă aceasta nu creşte, „uzinele de maşini agricole şi pentru silvicultură vor putea să se redeschidă în 27 aprilie„, scrie publicaţia citată.
În data 4 mai ar urma să se deschidă şantierele, industria textilă şi a modei, iar în lunea următoare, în 11 mai, se vor deschide magazinele de îmbrăcăminte şi încălţăminte, precum şi alte tipuri de magazine.
În ce condiţii vor fi deschise restaurantele
În cea de-a patra zi de luni, pe 18 mai, ar fi rândul barurilor, restaurantelor şi saloanelor de coafură să se redeschidă. Redeschidere progresivă va fi, totuşi, însoţită de măsuri stricte de igienă şi de distanţare socială.
Barurile şi restaurantele vor trebui să menţină distanţa de minimum un metru între clienţi şi să se folosească mai mult spaţiile deschise decât cele climatizate. Climatizarea favorizează răspândirea în aer a eventualilor aerosoli contagioşi.