„Minune” in plină pandemie. Cum de Harghita și Sibiu sunt neatinse de virus. Explicația fenomenului

"Minune" in plină pandemie. Cum de Harghita și Sibiu sunt neatinse de virus. Explicația fenomenului

Harghita și Sibiu nu au fost atinse de virus. Explicația fenomenului. „Cifra asta de zero nu e în niciun caz reală”.

Cum de Harghita și Sibiu sunt neatinse de virus?

Sibiul și Harghita sunt ”pe zero”. Pe hârtie, nu există niciun cetățean infectat cu coronavirus care să fi fost atins de virus. Cu toate acestea, în timp ce autoritățile locale transmit aceste statistici, medicii susțin că s-au confruntat cu nenumărate cazuri suspecte de COVID-19, dar rezultatele testelor nu au ajuns nici după o săptămână, păstrând județul ”curat”.

  • „Nu se testează sau rezultatele întârzie foarte mult”, reclamă personalul medical.

Testele din Sibiu, precum cele din zona Transilvaniei, sunt trimise la laboratorul din Cluj. Doctorii spun că, nefiind confirmate cazurile, nu pot lua măsuri drastice de izolare ori de tratament specific.

„Am avut noroc”

Pe de altă parte, autoritățile din Harghita spun: „Am avut noroc, dar am și luat măsuri din timp!”. De altfel, cele două județe s-au ținut și pe poziții. Pe 21 martie erau mai multe județe care anunțau zero cazuri. În urma verificărilor făcute de Recorder la autoritățile locale, între timp au mai rămas numai două cu astfel de statistici: Harghita și Sibiu.

„Nu sunt testate toate cazurile suspecte, nu avem voie să testăm”

Cristiana Oprita, medic la Urgențe în Spitalul Militar din Sibiu, a scris recent pe Facebook că au existat cazuri suspecte de noul virus în județ, drept pentru care se află acum într-un conflict cu conducerea unității spitalicești unde lucrează. Medicul este convins că statisticile nu arată realitatea.

 „Dacă cineva își imaginează că aceste județe nu au cazuri, e un idiot! Realitatea este că nu sunt testate toate cazurile suspecte, nu avem voie să testăm. Sunt teste puține și rezultatele automat nu sunt făcute publice. Cu siguranță nu sunt zero cazuri. Așa ceva nu este posibil”,  a spus doctorul pentru sursa menționată anterior.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI