Ministrul Transporturilor a semnat două contracte de finanțare pentru modernizarea Aeroportului „Transilvania” Târgu Mureș. Valoarea acestora este de 149 milioane de lei

Ministrul Transporturilor a semnat două contracte de finanțare pentru modernizarea Aeroportului „Transilvania” Târgu Mureș. Valoarea acestora este de 149 milioane de lei
Proiect de modernizare a Aeroportului "Transilvania" din Târgu Mureș

Sorin Grindeanu a anunțat marți că a semnat două contracte de finanțare pentru modernizarea Aeroportului „Transilvania” din Târgu Mureș. Obiectivul este inclus în Master Planul General de Transport și trebuie finalizat până în luna decembrie a anului viitor.

Proiect de modernizare a Aeroportului „Transilvania”

Valoarea totală a celor două contracte semnate de Ministrul Transporturilor este de 149 milioane de lei. Potrivit acestuia, sumele alocate vor fi folosite pentru extinderea terminalului de pasageri până la suprafața de 9.397mp, extinderea platformei de parcare aeronave până la suprafața de 8.000 mp și majorarea capacității de procesare unui număr mare de pasageri pe fluxurile de plecări/sosiri interne și internaționale.

”Prin finanţarea asigurată de Ministerul Transporturilor, Aeroportul din Târgu Mureş îşi va putea creşte capacitatea şi va îmbunătăţi condiţiile oferite pasagerilor”, afirmă ministrul.

Totodată, din aceeași suma de bani se va achiziționa un echipament de securitate Aeroportuară performant și modern, maximizarea gradului de confort al pasagerilor în contextul siguranței și securității aeroportuare și construirea unei Remize PSI și dotarea corespunzătoare a acesteia.

”Obiectivul este inclus în Master Planul General de Transport şi trebuie finalizat până în luna decembrie 2023”, mai precizează ministrul Transporturilor.

Avion ieșit de pe pistă după ce a alunecat pe gheață

Mai multe zboruri au fost redirecționate din cauza vânturilor puternic din ultimele zile. La aeroportul din Cluj Napoca, un avion a derapat pe gheața de pe pistă și a ieșit de pe pistă. Este vorba despre un avion Wizz-Air, la bordul căruia se aflau mai mulți români care veneau din Bologna. Vântul nu mai era atât de puternic, încă temperaturile scăzute a dus la formarea poleiului pe pistă.

„Wizz Air confirmă că aeronava sa care a operat zborul Bologna – Cluj-Napoca pe 17 ianuarie a aterizat în siguranță și fără incidente pe aeroportul din Cluj-Napoca, dar a alunecat de pe suprafața pavată la punctul de viraj, în timp ce rula cu viteză redusă, când a încercat să se întoarcă la capătul pistei pentru a se îndrepta spre platformă. Aeronava a ajuns în siguranță în poziția de parcare. Nimeni nu a fost rănit și aeronava nu a fost avariată. Wizz Air își cere scuze pentru eventualele inconveniente pe care această situație le-ar fi putut cauza.”

Aterizarea a decurs bine și în condiții de siguranță, însă manevrele de la sol au scos aeronava în afara pistei. Din fericire, nu au existat victime. Avionul a trebuit să fie tractat pentru ca și călătorii să coboare, lucru care a durat aproximativ o oră. În tot acest timp, niciun avion nu a mai putut ateriza pe aeroportul din Cluj.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI