17 iun. 2020 | 08:02

Ministrul Sănătății, vestea salvatoare pentru români. Ce se întâmplă cu vaccinul anti-Covid

Sănătate
Ministrul Sănătății, vestea salvatoare pentru români. Ce se întâmplă cu vaccinul anti-Covid
Ministrul Sănătății, vestea salvatoare pentru români. Ce se întâmplă cu vaccinul anti-Covid Sursă foto: Inquam Photos/ George Călin

Veste bună pentru cetățeni! Nelu Tătaru a anunțat în cursul zilei de marți că a înscris România în sistemul european pentru vaccinul anti-COVID.

România este pregătită să primească vaccinul anti-COVID

Ministrul Sănătății a anunțat că România este tot mai aproape de momentul în care va beneficia de vaccinul anti-COVID, care de departe, pare o salvare pentru toată lumea. Nelu Tătaru povestește că s-a ocupat de toate demersurile necesare pentru a fi înscrisă oriunde este nevoie pentru a figura ca solicitant atunci când vor apărea vaccinurile mult așteptate.

Deși împărțirea se va face după numărul de cazuri și după priorități, Nelu Tătaru își exprimă entuziasmul și siguranța că România va primi ce merită la momentul potrivit. Acesta vorbește despre donații făcute de țara noastră, în schimbul acestor vaccinuri, atunci când vor apărea.

Astăzi ne-am înscris, am avut discuțiile, mâine (miercuri – n.r.) vom avea discuții și cu reprezentantul pentru Europa de Est al firmei care face acest vaccin. După cum știți, noi am făcut și o donație în acest sens acum o lună de zile, la nivelul comunității europene, suntem acolo unde este orice demers științific pentru această pandemie.

Putem să nu ne trebuiască, dezvoltăm noi ceva… Gândiți-vă că acum o lună de zile se discuta că cei mai avansați sunt Sanofi cu GlaxoSmithKline care produceau pentru Statele Unite, cu un termen a doua jumătate a anului viitor. Când comunitatea europeană a hotărât să facem acele donații tocmai pentru un vaccin, tratament, noi am solicitat pentru un vaccin acea sumă pe care am donat-o”, a menționat Nelu Tătaru, potrivit Digi24.

Pacienții asimptomatici pozitivi vor fi monitorizați în spitale

Nelu Tătaru a vorbit în cursul zilei de marți și despre pacienții asimptomatici care pot transmite virusul în comunitate. Acesta a dezvăluit că această categorie de pacienți, care este deja internată în spitale, nu poată fi lăsată să plece acasă din cauza pericolului ce îl reprezintă pentru persoanele sănătoase.

Nu putem risca. Avem o cantonare a virusului în căile aeriene superioare, deci transmiterea este puţin deosebită şi trebuie să avem grijă. În convieţuirea cu virusul contează foarte mult atitudinea noastră. Şi noi avem aceste informaţii şi le verificăm, dar gândiţi-vă că nu putem face măsuri de relaxare masive neştiind care sunt purtătorii asimptomatici, nedetectaţi de noi, să mai externăm şi cu bună ştiinţă pe cei care deja sunt infectaţi, a spus Tătaru la Digi24.

Ministrul Sănătății a vorbit despre posibilitatea unei izolări de 14 zile la domiciliu, în condițiile în care aceștia își asumă să nu aibă contact cu nicio persoană: „Gândim în acest moment la nivelul INSP-ului, Comisiei ştiinţifice din Ministerul Sănătăţii, ca la opt zile să putem testa pe cei care sunt asimptomatici, să le dăm drumul acasă, care au un test negativ, sau până la 14 zile, cu siguranţă şi asumarea lor că vor sta 14 zile acasă, inclusiv cei care nu au testul negativ, dar asumarea este a lor, să nu stea cu familiile, să nu-şi infecteze bunicii, părinţii”, a mai afirmat ministrul, potrivit psnews.ro.

PlaySport
Victoria, CĂRATĂ ÎN SPATE de David Beckham! S-a distrat până n-a mai putut să stea în picioare: Cum au fost surprinși
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj. ȘOC TOTAL FOTO
Digi24
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Cancan.ro
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Stirile PROTV
A început lupta pentru putere în clanul Corduneanu. Cine sunt cei trei pretendenți la "tron" după decesul lui Costel
Romania TV
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Capital.ro
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au habar
Adevarul
„Uită-mă“, drogul violului: greu de depistat din cauza amneziei pe care o provoacă victimelor. Ce măsuri ia Occidentul
BZI.ro
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO
Spynews.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Capital.ro
Lista camerelor fixe pentru rovinietă şi RCA. Toţi şoferii trebuie să ştie asta
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se INTERZICE TIKTOK în ROMÂNIA! Anunț la nivel EUROPEAN
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro