Ministrul Sănătății, cea mai bună veste despre relaxarea restricțiilor. În ce locuri vom putea renunța la mască

Ministrul Sănătății, cea mai bună veste despre relaxarea restricțiilor. În ce locuri vom putea renunța la mască
Ministrul Sănătății, anunțul momentului despre relaxarea restricțiilor

Ioana Mihăilă a vorbit miercuri seară despre scăderea numărului de cazuri, afirmând că „suntem pe o pantă descendentă a valului trei”. Cu toate acestea, ministrul Sănătății le transmite cetățenilor că acest lucru nu reprezintă finalul pandemiei, însă, le permite autorităților să poată relaxa anumite restricții în siguranță, oferindu-le un impuls cetățenilor să se vaccineze și să se implice activ în această luptă împotriva pandemiei.

“Ne gândim să renunțăm la acele măsuri restrictive care afectează populația tânără”

Ministrul Sănătății a vorbit despre situația actuală în țară, dar în special, în spitale, după ce numărul cazurilor de Covid-19 este în scăderea, iar presiunea din sistemul sanitar a început să scadă.

Ioana Mihăilă consideră că a venit momentul în care anumite măsuri de restricție trebuie relaxate, astfel încât, populația tânără să se poată bucura de acea libertate care nu va afecta sănătatea celorlalți.

„Această scădere a incidenței trebuie să o simțim și noi în mod direct, trebuie să permitem cât mai multor copii să meargă la școală, trebuie să începem să mergem fără mască în anumite spații deschise și încet încet poate că vom reuși să atingem și alte măsuri de relaxare.

Acum, în perioada aceasta în care suntem pe pantă descendentă și presiunea pe secțiile de terapie intensivă începe să scadă, putem să ne gândim să renunțăm la acele măsuri restrictive care afectează populația tânără, adică cea care are risc mai scăzut de a dezvolta forme severe de boală, în acele spații și în acele situații în care riscul de transmitere este unul redus”, a dezvăluit ministrul, într-un interviu la Europa FM.

Locurile în care am putea renunța la mască

Printre măsurile de relaxare luate în calcul de autorități și Guvern se regăsește una dintre cele mai așteptate, și anume, renunțarea la masa de protecție. Pentru moment, acest lucru va fi posibil doar în spațiile deschise, neaglomerate, în care absența măștii nu va reprezenta un risc de transmitere comunitară a virusului.

Cu privire la evenimentele sportive sau reprezentanțiile cu mulți spectator, Ioana Mihăilă a afirmat că masca va fi purtată în continuare.

„Purtarea măștii în spațiile deschise neaglomerate este o situație în care riscul de transmitere este redus și probabil aceasta va fi una din primele măsuri de relaxare care vor fi propuse de Guvern.

Spațiul deschis înseamnă în aer liber, probabil va fi mai greu de definit neaglomerat, dar poate că am recomanda mai multă precauție și purtarea măștii în care se desfășoară evenimente cu mulți spectatori. Acolo nu mai putem vorbi de a merge relaxați și de a renunța la mască.

La evenimentele sportive, de exemplu, chiar dacă este spațiu în aer liber, există un risc mai mare de transmitere datorită prezenței mai multor spectatori, acolo se va recomanda purtarea măștii. Sau în stațiile de autobuz, dacă sunt aglomerate”, a concluzionat ministrul Sănătății, potrivit sursei citate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI