Ministrul Sănătății, avertisment categoric despre valul 5: „Toți vom fi imunizați. Întrebarea e cum vrem să ne imunizăm”

Ministrul Sănătății, avertisment categoric despre valul 5: „Toți vom fi imunizați. Întrebarea e cum vrem să ne imunizăm”
Cseke Attila, ministrul Sănătății Sursă foto secundară: Mediafax

Ministrul Sănătății a vorbit în cursul serii de joi despre situația actuală a României, dar și despre cum ar putea evolua lucrurile din punct de vedere epidemiologic. Cseke Attila avertizează asupra unor viitoare valuri, dacă lumea se va opri din vaccinare până când se va atinge imunizarea colectivă de 70%.

Dacă nu se va atinge imunizarea necesară, virusul va continua să atace și în alte valuri

Ministrul interminar al României le-a transmis românilor să nu renunte la vaccinare, având în vedere că un nou val de vaccinări a apărut. Din păcate, entuziasmul și motivația oamenilor poate apărea după un anumit timp, mai exact, când ar putea fi atins un procent de vaccinare colectivă de 40-50%, însă tot insuficient pentru a putea face față cu acest virus.

”Ideea e că noi aici nu putem să ne oprim la 40% sau la 50%. Asta trebuie să înţelegem cu toţii. Chiar dacă valul acesta 4 la un moment dat va trece – şi întrebarea este cum va trece – dar evident va trece. Noi dacă ne oprim la un moment dat sau când o să fim pe panta descendentă și o să creadă iarăși o parte a societății că am scăpat deja, că suntem spre scăpare și oricum nu se întâmplă și vine Crăciunul și sărbătorile de iarnă și atunci nu va mai fi nicio problemă…

Dacă noi acum nu continuăm și nu mergem până la 70 – peste 70%, noi vom avea și valul 5, s-ar putea să avem și alt val. Asta ne spun toți specialiștii cu care se consultă și ministrul interimar al Sănătății”, a spus ministrul imterimar al Sănătății Cseke Attila.

Toată lumea se va imuniza într-un final

Acesta a mai explicat că, într-un final, aproape toată lumea se va imuniza, dar depinde de fiecare cum dorește să o facă, fie ărintr-o cale mai ușoară, fără riscuri fatale, fie prin trecerea prin boală, care implică posibilitatea dezvoltării unei forme grave și asumarea unor riscuri fatale.

“Eu dacă am jumătate de populaţie în continuare nevaccinată – hai să spunem că ajungem la 50% – totuşi, sunt 10 milioane de persoane. Sigur, o parte dintre ei mai sunt imunizaţi că au trecut prin boală şi mai este acea discuţie pe care trebuie să o spunem întotdeauna, că toţi vom fi imunizaţi. Trebuie să fim conştienţi de acest lucru.

Întrebarea e cum vrem să ne imunizăm? Calea mai uşoară şi de protecţie prin care ne apărăm pe noi înşine şi pe cei de lângă noi sau vrem să trecem prin boală cu toate riscurile, unele dintre ele fatale”, a transmis Cseke Attila, la Digi24.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI