Ministrul Sănătății, anunțul momentului despre data exactă la care vom renunța la masca de protecție. În ce locuri va fi posibil

Ministrul Sănătății, anunțul momentului despre data exactă la care vom renunța la masca de protecție. În ce locuri va fi posibil
Ioana Mihăilă, despre renunțarea la masca de protecție Sursă foto: Octav Ganea

Vești bune pentru toți românii care așteaptă cu nerăbdare momentul în care vor putea să umble din nou pe stradă fără măști. Ministrul Sănătății a anunțat în urmă cu puțin timp când am putea trăi din nou acest eveniment care ne face să sperăm că revenim ușor, ușor la o viață apropiată de normalitate. În plus, Ioana Mihăilă a vorbit și despre anumite avantaje pe care le pot avea persoanele deja vaccinate.

Angajații vaccinați ar putea să stea în birou fără mască

În urma unor discuții purtate cu premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății a afirmat că susține relaxarea anumitor restricții în rândul persoanelor deja vaccinate, astfel că de la 1 iunie, persoanele din aceeași încăpere, deja imunizate, ar putea să scape de masca deprotecție. Ioana Mihăilă a specificat că această măsură, precum și altele, vor fi decise împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică.

„Am avut o discuţie pe această temă cu premierul Cîţu chiar astăzi şi am convenit că pe măsură ce înaintăm cu campania de vaccinare, persoanelor care sunt vaccinate să începem să le permitem mai multă libertate şi să revină cât mai repede la viaţa de dinainte de pandemie.

Una dintre aceste idei a fost tocmai această permisiune pentru cei care lucrează în birouri, dacă sunt toţi vaccinaţi dintr-un anumit spaţiu închis, să poată să nu poarte mască. Evident că înainte de a da liber la astfel de prevederi, va trebui să verificăm cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi cu specialiştii pe care îi avem în sănătate publică, dar (…) pare o idee fezabilă”, a spus Mihăilă, potrivit Agerpres.

Când vor putea umbla toți românii fără mască

Ministrul Sănătății consideră că anumite relaxări ar putea fi benefice, atâta timp cât acestea nu pun viața cetățenilor în pericol. Una dintre aceste măsuri de relaxare așteptată de toată lumea este renunțarea la mască. Ioana Mihăile susține că data de 1 august este momentul în care cetățenii ar putea umbla fără mască în spațiile deschise și neaglomerate.

Aceasta a mai explicat că vaccinarea populației merge bine, iar în cursul zilei de ieri, în a doua zi în care medicii de familie au vaccinat în cabinetele lor, aproape 100.000 de persoane au fost imunizate.

„Depinde unde renunţăm la mască. Încurajez şi eu renunţarea la mască în anumite condiţii, în afara spaţiilor închise, în locurile care nu sunt aglomerate şi pentru aceste zone termenul de 1 august cred că este unul fezabil.

Astăzi am avut 94.000 de vaccinaţi, ceea ce este un rezultat încurajator. Cred că toate aceste noi metode de vaccinare au contribuit la acest rezultat bun. (…) Este unul dintre vârfuri… A fost doar a doua zi de vaccinare la medicii de familie. Eu sper că reuşim să ajungem la cât mai multe persoane, prin medicii de familie vom depăşi 100.000 de vaccinaţi pe zi”,  a declarat Mihăilă miercuri seara, la TVR1.

Potrivit Ioanei Mihăilă, datele transmise de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (SUA), ar susține faptul că persoanele vaccinate complet ar putea începe să renunțe la mască în spațiile închise.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI