Ministrul Muncii, anunțul așteptat de toți românii. Cu cât se vor majora pensiile și alocațiile în 2021

Ministrul Muncii, anunțul așteptat de toți românii. Cu cât se vor majora pensiile și alocațiile în 2021
Violeta Alexandru, despre majorarea pensiilor și alocațiilor Sursă foto:Inquam photos/Ilona Andrei

Vești bune pentru copii și vârstnici. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat în cursul zilei de ieri majorarea pensiilor și a alocațiilor începând de anul următor.

Cu cât vor crește alocațiile

Violeta Alexandru a confirmat ieri, la RFI, că anul 2021 va fi unul al majorărilor, în care nici alocațiile și nici pensiile nu vor fi uitate. Aceasta a menționat că alocațiile vor fi majorate în două tranșe, cu câte 20% în fiecare situație.

Cu privire la la majorarea pensiilor, ministrul Muncii a evitat să ofere un procent clar, însă a dat de înțeles că nu va fi de 40%, așa cum a fost promis inițial.

„Vor crește. Din punctul de vedere al liberalilor, lucrurile sunt foarte clare. În primul rând, în programul nostru de guvernare, pentru creșterea pensiilor am spus foarte clar că avem în vedere o creștere care să acopere 100% rata inflației și 50% din câștigul salarial mediu brut pe economie.

Acest lucru constituie baza de plecare în discuțiile cu ceilalți parteneri, pentru că suntem într-o coaliție în acest moment și deciziile le luăm împreună”, a declarat ministrul Muncii.

Cu privire la plata alocațiior, aceasta a reamintit de creșterea etapizată a acestora. Prima majorare ar trebui să aibă loc la începutul anului, iar cea de-a doua, la jumătatea anului. Această majorare strategică va fi adoptată pentru a nu exista o presiune prea mare pe buget.

„Pentru plata alocaţiilor, vă reamintesc că noi am avut o gândire de creştere etapizată, pentru a putea face faţă bugetul acestei solicitări de dublare a alocaţiilor. Va fi o creştere la începutul anului viitor, a doua creştere, de fapt, după cea de anul acesta. A treia va fi la jumătatea anului viitor şi ultimele două, peste doi ani”, a spus Alexandru, la RFI.

“Poziția PNL este foarte clară”

Ministrul Muncii s-a arătat sigură pe informațiile pe care le transmite și a reamintit despre importanța unei situații economice echilibrate, cu un număr suficient de angajați pe piața muncii. Aceasta a mai dezvăluit că toate deciziile vor fi luate în urma consultării cu colegii săi de Guvern, dat fiind faptul că există o guvernare de coaliție, în care lucrurile se decid de către toți reprezentanții.

“Prin urmare, poziția PNL este foarte clară, de creștere atât a pensiilor, cât și a alocațiilor, cu o abordare echilibrată și bazată pe situația economică existentă, în sensul de creștere a numărului de salariați, pentru că de pe urma muncii lor și a contribuțiilor pe care le plătesc acești oameni care muncesc, putem acoperi toate aceste obligații, pe care le privim cu toată responsabilitatea.

Suntem într-o guvernare de coaliție, aceste decizii se vor lua împreună cu ceilalți parteneri”, a mai adăugat Violeta Alexandru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI