Ministrul interimar al Justiției, anunț despre extrădarea lui Radu Mazăre: când va fi adus în țară fostul primar

de: Ciprian Ioana
10 05. 2019

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a venit, vineri, cu detalii despre procedura de extrădare a lui Radu Mazăre. Fostul primar a fost arestat, miercuri, în Madagascar. Procedura de aducere a acestuia în țară se face în regim de urgență.

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, susține că instituția pe care o conduce va trimite, în cel mai scurt timp posibil, cererea de extrădare a lui Radu Mazăre. În instituție se va lucra la foc automat în următoarele ore pentru a trimite, în timp util, documentele necesare aducerii în țară a lui Radu Mazăre.

Fostul primar a fost arestat pe 8 mai și va sta după gratii șase zile, așa cum au decis autoritățile din Madagascar. Ministerul Justiție are, așadar, la dispoziție mai puțin de două zile pentru a trimite toată documentația necesară în Madagascar. Cel mai important documente este, evident, cererea de extrădare.

Ce spune ministrul interimar al Justiției despre aducerea în țară a lui Radu Mazăre

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a anunțat într-o conferință de presă că a primit de la instanță documentele prin care poate demara procedura de extrădare. Judecătorii au constatat că s-au îndeplinit toate condițiile necesare legale așa că au dat undă verde procedurii.

Acum, ministrul interimar, Ana Birchal, a cerut demararea de urgenţă a procedurii de extrădare. Pentru că timpul este unul scurt.

„Am dispus ca, în baza dcumentelor primite, să înceapă la Ministerul Justiţiei, în regim de urgenţă, imediat, procedurile şi demersurile legale pentru formularea şi trimiterea cererii de extrădare. Totodată am decis mobilizarea uturor resurselor de care dispune Ministerul pentru îndeplinirea formalităţilor legale”.
Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall

La Ministerul Justiţiei se va lucra non-stop pentru că dosarul este foarte mare şi trebuie tradus în timp record și apoi trimis în Madagascar.

”Avem un dosar cu peste şase sute de pagini care trebuie traduse de un traducător autorizat într-un timp extrem de scurt, având în vedere că durata arestului provizoriu dispus de autorităţile din Madagascar, termen care a început să curgă din data de 8 mai. Practic, Ministerul Justiţie are la dispoziţie cel mult două zile de lucru pentru a putea trimite în termen dosarul cu cererea de extrădare”.
Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall