Ministrul Educației, mesaj de ultimă oră pentru elevi și profesori. Când începe, de fapt, școala

Ministrul Educației, mesaj de ultimă oră pentru elevi și profesori. Când începe, de fapt, școala
Ministrul Educației, mesaj de ultimă oră pentru elevi și profesori. Când începe, de fapt, școala Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

În urma discuțiilor potrivit cărora deschiderea școlii ar fi putut fi amânată pentru 1 octombrie, Monica Anisie a oferit mai multe lămuriri cu privire la revenirea elevilor în școli în contextul pandemiei actuale de COVID-19.

Când începe oficial școala

În ciuda recomandărilor epidemiologilor și a temerilor părinților cu privire la începerea noului an școlar, ministrul Educației a dezvăluit duminică seara, la antena3, când vor începe copiii școala. Potrivit declarațiilor sale, copiii revin în bănci la data stabilită anterior, adică 14 septembrie.

Ministrul Educației, mesaj de ultimă oră pentru elevi și profesori. Când începe, de fapt, școala
Ministrul Educației, mesaj de ultimă oră pentru elevi și profesori. Când începe, de fapt, școala

”Școala începe pe 14 septembrie, chiar dacă au fost discuții cu anumiți specialiști epidemiologi care recomandau să amânăm începutul de an școlar sau să începem în sistem online tocmai pentru ca boala să se poată consuma.

Noi mâine așteptăm de la direcțiile de Sănătate Publică rapoartele privind situația epidemiologică pe fiecare localitate în parte.

Deci mâine vor fi comunicate inspectoratelor școlare aceste date și urmează ca fiecare unitate de învățământ să aleagă scenariul pe care îl pune în raport cu situația epidemiologică”, a declarat Monica Anisie, potrivit antena3.ro.

Câte școli ar putea fi deschise în noul an școlar

Ministrul Educației a explicat că pentru moment, inspectorii școlari sunt pozitivi cu privire la procentul de școli care ar întruni condițiile pentru a putea fi deschise, însă rămâne de văzut dacă analiza situației epidemiologice va fi una favorabilă în acest sens.

„Până la momentul acesta, pot să vă spun că inspectorii școlari generali au spus că sunt optimiști că în 80% din unitățile de învățământ să începem școala fizic. Dar acest lucru este posibil numai dacă situația epidemiologică ne permite.

Prin urmare, mâine aflăm exact care este situația epidemiologică după care vom putea să dăm toate datele necesare”, a spus aceasta.

Întrebată de condițiile pe care le au școlile în acest moment pentru a face față regulile în timp de pandemie, Monica Anisie a oferit un răspuns îmbucurător, dacă lucrurile stau în realitate așa.

”Până la acest moment, din raportările pe care le-am primit la Ministerul Educației, în aproximativ 80% din unitățile de învățământ există tot ce ne trebuie pentru a începe școala în bune condiții.

Este un proces continuu și în această perioadă autoritățile publice locale trebuie să facă tot ce este posibil în așa fel încât pe data de 14 septembrie să începem cursurile în unitățile de învățământ”, a conluzionat aceasta, potrivit antena3.ro.

Urmăriți Playtech.ro și pe