Ministrul Educației, anunț important pentru toți elevii din București. Când se întorc la școală

Ministrul Educației, anunț important pentru toți elevii din București. Când se întorc la școală
Sorin Cîmpeanu, anunț despre reîntoarcerea tuturor elevilor din București la școală

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat în cursul acestei dimineți data reînceperii școlii pentru toți elevii din București. Potrivit acestuia, rata de infectare a scăzut sub 1 la mia de locuitori, astfel că elevii vor reveni în bănci în doar câteva ore.

Când va fi publicat ordinul de modificare în Monitorul Oficial

Sorin Cîmpeanu a anunțat că incidența cazurilor în București a ajuns la 0.94, ceea ce înseamnă că elevii ar putea să meargă la școală în cel mai scurt timp. Potrivit acestuia, dacă rata de incidență confirmă același trend scăzut, în cursul zilei de mâine, acesta va convoca o ședință cu Comitetul local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti în care va fi decisă oficial revenirea la școală a tuturor elevilor din București.

„Nu ar fi rațional să se organizeze o ședință CMBSU luni noaptea pentru a anunța schimbări de marți dimineață. Se va face, probabil, o ședință la nivelul municipiului București în cursul zilei de mâine, după ce vom avea și rată de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent.

Practic, în acest context, văd posibil că de miercuri să se meargă la școală în București, fără diferențiere în funcție de clasă, dacă aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Modificarea Ordinului comun de ministru Educație-Sănătate creează cadrul pentru ca CJSU/CMBSU să poată decide în acord cu ISJ/ISMB și DSP”, a anunțat Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24.

Ce se întâmplă cu elevii care prezintă simptome de Covid-19

Ministrul Educației a menționat, de asemenea, că învățământul online nu va dispărea definitiv, astfel, „elevii care prezintă orice simptome specifice, vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate, trebuie sa aibă asigurat accesul online la procesul de învățământ“, a adăugat acesta.

În cursul zilei de duminică, Sorin Cîmpeanu a declarat pentru edupedu.ro că, toți elevii din București, Cluj și localități aflate în scenariul galben vor reveni la școală începând cu a doua zi după intrarea în scenariul verde, fără a mai aștepta prima zi de vineri în care rata de incidență este sub 1 la mia de locuitori, așa cum afirmase în trecut.

“În urma discuțiilor pe care le-am avut în calitate de ministru al Educației cu ministrul Sănătății, înțelegându-se importanța prezenței fizice în școlile românești, există disponibilitatea de modificare a ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, la alineatul 3 din articolul 2 care prevede că scenariul de funcționare a unității de învățământ se actualizează săptămânal, cu referința la fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică”, a afirmat duminică Sorin Cîmpeanu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI