Ministrul Educației, anunț de ultimă oră. A semnat ordinul care îi privește direct pe elevi

de: Ana Chivu
14 04. 2020

Ministrul Educației a făcut precizări despre soarta pe care o vor avea elevii în viitorul apropiat. Ce anunț important a făcut Monica Anisie și ce se va întâmpla în funcție de ridicarea stării de urgență? Care sunt ipotezele în momentul de față?

Ministrul Educației, anunț de ultimă oră pentru elevi

Ministrul Educației a făcut precizări despre viitoarele scenarii care îi au în prim-plan pe elevii din România. Monica Anisie a declarat, în cursul zilei de marți, că a semnat ordinul referitor la programa pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat susținând că examenele vor avea ca bază materiei din primul semestru al anului școlar. Sursa citată a mai menționat și că acestea sunt preconizate a fi susținute în luna iulie, în funcție de momentul în care se va ridica starea de urgență.

Dacă izolarea la domiciliu se va prelungi, atunci se va lua altă măsură pentru ca elevii și studenții să poată închidă cu bine anul școlar. Ministrul a exclus total posibilitatea înghețării anului școlar 2019-2020, pentru că nicăieri în lume nu s-a pus această opțiune în aplicare, ci s-a găsit o soluție în funcție de momentul la care elevii vor reveni la cursuri.

Monica Anisie, anunț despre soarta elevilor. Ce spune ministrul Educației despre anul școlar 2019-2020

„Conţinuturile pentru examenele naţionale vor fi acelea studiate”

”Programele pentru evaluare naţională şi examenul de bacalaureat prevăd materia studiată până la momentul începutul semestrului al doilea. Aşa cum am precizat în măsurile pe care le-am luat în cadrul Ministerului Educaţiei, prin consultare cu partenerii noştri educaţionali, conţinuturile pentru examenele naţionale vor fi acelea studiate până la începutul semestrului al doilea. Iar în cazul în care vom reveni la cursuri cât mai repede, tezele pe care elevii trebuie să le susţină vor conţine numai subiecte din materia studiată până pe 11 martie, atunci când au fost închise şcolile”
Monica Anisie