Ministrul Educației a făcut anunțul zilei. Câți copii se reîntorc la școală fizic, de azi

Ministrul Educației a făcut anunțul zilei. Câți copii se reîntorc la școală fizic, de azi
Sorin Cîmpeanu, despre revenirea elevilor după vacanță

Ministrul Educației a anunțat duminică seară că, începând de luni, atât elevii din clasele terminale, cât și alți elevi care se află în localități cu o rată de incidență mai mică decât în perioada anterioară vor reveni la școală. Astfel, prezența la orele fizice va fi mai mare cu 450.000 de elevi față de miercurea trecută, atunci când 1.900.000 de elevi s-au întors din vacanță.

„Cu siguranță, riscul nu poate fi eliminat”

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre o nouă situație școlară, astfel că, începând de astăzi, se întorc în bănci cu 450.000 mai mulți elevi decâ săptămâna trecută, dintre aceștia făcând parte elevii din clase terminale, dar și cei din localitățile unde rata de infectare a scăzit considerabil.

Ministrul Educației a anunțat ieri, în cadrul emisiunii „Obectiv”, de la Antena3, că riscul transmiterii virusului nu se poate elimina definitiv, însă se poate gestionat, astfel încât, prin efectuarea măsurilor de protecție și prevenție să se evite răspândirea comunitară.

”Mâine, vor putea merge la școală cu 450.000 elevi mai mult decât au mers săptămâna trecută. E vorba de elevii claselor terminale, 370.000 de elevi, indiferent de scenariu.

În plus, 80.000 care vor putea începe școala datorită scăderii ratei de infectare în mai multe localități. Cu siguranță, riscul nu poate fi eliminat, dar poate fi gestionat”, a transmis ministrul.

Întrebat de situația cazurilor existente de la revenirea în bănci,  pe 5 mai, până acum, ministrul Educației a explicat că INSP nu are încă o analiză în acest sens. Acesta a anunțat datele oficiale pentru examenele de Bacalaureat și Capacitate, dar și pentru vacanța elevilor car enu sunt în clase terminale.

”Urmează examenele naționale, pe 22 iunie începe Capacitatea, pe 28 iunie – Bacalaureatul. Ceilalți elevi care nu sunt clase terminale vor termina școala pe 25 iunie”, a dezvăluit ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit sursei citate.

Ce se va întâmpla cu păstrarea distanței sociale

În urmă cu o săptămână, atunci când o mare parte din elevi s-a întors la școală, ministrul Educației a explicat că măsurile de protecție se vor respecta cu toată strictețea posibilă.

Cu privire la păstrarea distanței de 1 metru, Sorin Cîmpeanu a explicat că această măsură este mai greu de respectat, însă cadrele didactice vor încerca să atragă atenția cât mai mult timp posibil.

„Masca este de preferat să fie asigurată tot timpul. Din ceea ce am văzut în şcolile din România, aceste lucruri s-au păstrat în limita posibilului, desigur.

Este iluzoriu să ne imaginăm că va fi respectată întru totul distanţa de 1 metru, dar pe de altă parte, este îmbucurător faptul că în cele mai multe situaţii, cadrele didactice atrag atenţia în permanenţă copiilor. Sigur, cu cât sunt mai mici, cu atât e mai complicat”, a dezvăluit ministrul Educației.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI