Ministrul Economiei, explicație neașteptată pentru prețurile explozive de pe litoralul românesc. De ce plătim mai mult decât în străinătate

Ministrul Economiei, explicație neașteptată pentru prețurile explozive de pe litoralul românesc. De ce plătim mai mult decât în străinătate

Prețurile pe litoralul românesc sunt extrem de mari, iar acest lucru nu este o noutate pentru nicio persoană care a fost măcar o dată în vacanță la munte sau la mare. Odată cu criza econimică care a lovit puternic România, cetățenii au sperat că vor găsi prețuri mai accesibile pentru orice buzunar, în special pentru că problema deficitului de locuri de muncă este încă valabilă. Minstrul Economiei a explicat de ce sunt în continuare prețuri comparabile sau chiar mari decât în străinătate. Pregătește-te să afli!

“Atâta timp cât cererea e mai mare ca oferta, preţurile nu sunt o barieră pentru turişti”

Virgil Popescu explică de ce pe litoralul românesc au fost și vor fi mereu prețuri ridicate, începând de la cazare, până la cea mai mica consumație. Din punctual său de vedere, lucrurile sunt clare: atâta timp cât există cerere, oferta va fi pe măsură. Prezența în număr mare a românilor demonstrează că prețurile nu sunt o piedică pentru o vacanță petrecută pe litoralul românesc.

De asemenea, acesta a mai explicat în termeni acadmeici că “fiecare se întinde pe cât îi e plapuma”, astfel alegerea cheltuielilor ține strict de decizia și posibilitatea fiecăruia.

Aceeaşi părere ca şi anul trecut, aceeaşi părere ca şi acum doi ani: nu mi s-a părut nicio scădere, nicio creştere a preţurilor. Sunt aceleaşi preţuri, dar, eu fiind un liberal, cred în cerere şi ofertă. Atâta timp cât cererea e mai mare ca oferta, înseamnă că preţurile nu sunt o barieră pentru turişti.

Cred că pe litoralul românesc sunt şi preţuri mari, dar cred că sunt şi preţuri accesibile, în funcţie de locaţiile pe care vrei să la accesezi acolo unde vrei să te duci. Nu este cel mai ieftin litoral, asta este evident, am ştiut-o toţi, dar atâta timp cât cerere există, oferta va avea nişte preţuri în aşa fel încât să fie acceptate”, a spus ministrul, potrivit Digi24.ro.

În contextul pandemiei, turismul românesc are prioritate

Ministrul Economiei a vorbit despre o limitare a ofertelor în ceea ce privește petrecerea vacanței în alte țări, ceea ce îi întărește ideea că turismul în România va căpăta mai mult avânt, cel puțin anul acesta.

De altfel, acesta a lansat o recomandare cu privire la atenția pe care turiștii români și străini trebuie să o acorde regulilor de prevenție privind transmiterea ocmunitară a noului coronavirus.

Am văzut şi văd în continuare oportunitatea turismului autohton. Observ că după exuberanţa celorlalte ţări, care au deschis graniţele să vină turiştii – Grecia, Bulgaria, dintr-o dată au devenit mult mai precauţi vizavi de turiştii din alte ţări.

Nu mai este aşa uşor să te duci într-un concediu într-o ţară vecină. De aceea cred că în România turismul va avea un avânt în această perioadă estivală. Dar depinde de noi toţi, de turiştii care se duc acolo, să respecte regulile pe care autorităţile le impun, să nu avem creşteri de cazuri, pentru că nu vrem să ne trezim cu cazuri multe de COVID în hoteluri, să închidem acel hotel sau cu alte lucruri.  

Eu cred în turismul românesc, cred că în România se poate face turism sigur, cred că românii doresc să-şi petreacă cât mai mult vacanţele în România şi cred că şi turiştii străini pot veni în România dacă se vor simţi în siguranţă şi vor vedea că în România se respectă anumite reguli şi ei se vor simţi în siguranţă”, a spus el, potrivit AGERPRES, citat de Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI