Ce spune ministrul de Interne despre amenințările cu moartea primite de jurnalista Emilia Șercan

Autor: Ciprian Ioana - 12:44, 18 apr. 2019
Foto: Facebook Emilia Sercan

Ministrul de Interne a reacționat pe Facebook după ce Emilia Șercan a fost amenințată cu moartea. Îngrijorările în spațiul public legate de siguranța jurnaliștilor de investigații din România sunt mari după mesajul dezvăluit de jurnalistă.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a avut o reacție pe Facebook după ce jurnalista Emilia Șercan a primit amenințări cu moartea. Oficialul de la Palatul Victoria susține că o anchetă este în curs și că cei care au trimis mesajele vor fi trași la răspundere, dacă vor fi prinși.

Carmen Dan a reacționat după ce mai multe asociații care apără drepturile jurnaliștilor au transmis mesaje de îngrijorare.

„Amenințarea unei persoane este un gest incalificabil și trebuie pedepsit aspru, cu atât mai mult cu cât este de natură să aducă atingere desfășurării profesiei de jurnalist. Ministrul afacerilor interne nu poate dicta pedepse și nu poate stabili modul în care se desfășoară anchetele penale, însă am solicitat conducerii Poliției Române să întreprindă toate demersurile pentru ca autorul sau autorii amenințării să fie identificați rapid”.
Carmen Dan, ministrul de Interne

Și reprezentanța Comisiei Europene în România a reacționat și susține că a luat act cu îngrijorare de informațiile din spațiul public.

De ce a fost amenințată jurnalista Emilia Șercan cu moartea

Jurnalista Emilia Șercan este cea care, de ani buni, demască plagiatele de la nivel înalt. Ea a analizat tezele mai multor oficiali și a depus plângeri penale atunci când a considerat că lucrările nu sunt autentice.

Luni seara, ea a primit un mesaj de amenințate despre care susține că nu a fost trimis într-un moment întâmplător. În această perioadă, Emilia Șercan publică, în mod constant, informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție, instituție aflată în subordinea Ministerului de Interne.

Emilia Șercan susține că mesajul de amenințare are legătură cu dezvăluirile legate despre Academia de Poliție. Multe teze de acolo ar fi plagiate și, dacă se dovedește acest lucru în instanță, instituția riscă să rămână fără o bună parte dintre profesorii care au doctoratele susținute acolo.

  • Citește mai multe despre amenințările primite de jurnalistă AICI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI