Ministru israelian, mesaj de ultimă oră pentru români, în valul 4 al pandemiei

Ministru israelian, mesaj de ultimă oră pentru români, în valul 4 al pandemiei
Ce le-a transmis un ministru israelian românilor

Nachman Shai, ministrul israelian pentru Diaspora, le-a trimis un avertisment crunt românilor. Acesta a discutat despre faptul că numărul persoanelor infectate de Covid-19 și internate în spitale a crescut, explicând că nu înțelege de ce oamenii își asumă riscuri și nu se vaccinează.

Nachman Shai, mesaj important despre vaccinarea în România

Nachman Shai a vorbit despre importanța vaccinării în România. Ministrul istraelian pentru Diaspora a mărturisit că nu încasat bani pentru a transmite acest mesaj, însă a văzut o știre prin care se înțelegea că spitalele românești sunt pline, astfel că s-a decis să ia atitudine.

„Voi, românii, ar trebui să vă vaccinaţi, şi nu sunt plătit de guvern să vă spun asta. (…) Eu transmit un mesaj simplu: ‘Vaccinul vă va salva viaţa!’. Este ştiinţă. (…)

Ieri dimineaţă (duminică – n.r.), când am mers la jogging, am văzut o ştire pe CNN cu titlul „Spitalele româneşti sunt pline”. De ce-şi asumă oamenii acest risc? Nu înţeleg.”, a declarat Nachman Shai pentru Agerpres.

Cum s-a procedat în Israel

De asemenea, ministrul israelian a menționat că liderii religioși din Israel s-au implicat și au vorbit cu oamenii pentru ca aceștia să fie cât mai feriți de Covid-19 și să fie informați cu privire la imunizarea cu vaccinul, explicând că reprezentanții Bisericii din România ar trebui să se gândească la acest aspect.

„Noi, în Israel, le-am cerut rabinilor şefi, liderilor religioşi, evrei şi musulmani deopotrivă, să le vorbească oamenilor.

Dacă conducerea bisericii din această ţară s-ar fi îndreptat către oameni şi le-ar fi spus să se vaccineze, numărul oamenilor care s-ar vaccina ar fi mai mare.”, a explicat acesta.

„Așa salvezi vieți”

În Israel au fost folosite diverse persoane publice în campaniile de vaccinare. Oficialul israelian a mărturisit că mai mulți jucători de fotbal sau campioni olimpici au transmis mesaje cu privire la importanța imunizării pentru ca populația să nu sufere din cauza formelor grave de Covid-19.

„Noi nu dăm sfaturi. Dar în Israel am folosit figuri publice, jucători de fotbal populari sau campionii noştri olimpici, care sunt extrem de populari.

O tânără de 19 ani a câştigat o medalie olimpică la tae-kwon-do (n.r. Avishag Semberg, medalie de bronz la tae-kwon-do la categoria sub 49 kg), nimeni nu o ştia. Acum este foarte populară.

Deci o iei pe această tânără şi îi spui: ‘Te-ai vaccinat? Acum vorbeşte cu oamenii!’ Aşa salvezi vieţi.”, a declarat oficialul.

Ce a transmis Nachman Shai despre campania de vaccinare

Ministrul a mărturisit că oficialii din Israel au considerat că anumite restricții au fost extrem de dure în alte țări, așa că au făcut tot posibilul ca locuitorii să depășească perioada dificilă și să se ocupe de activitățile de zi cu zi, în timp ce se informau prin diferite campanii de vaccinare.

„Aşa faci campanie: produci mesaje diferite pentru diferite grupuri ţintite: evrei, arabi, ruşi, ultraortodocşi, laici, etc. Faci totul.  Pentru că până la urmă cel mai important este câţi oameni se vaccinează.

Politica guvernului a fost să se continue viaţa normală, pentru că altfel atât economia va fi afectată, cât şi oamenii, din punct de vedere mental, dacă închizi totul.”, a adăugat Nachman Shai.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI