13 mai 2020 | 13:49

Ministerul Educației și ministerul Sănătății, mesaj important pentru elevi. Cum se vor ține cursurile la școală, în iunie, în perioada de pregătire

Știri generale
Ministerul Educației și ministerul Sănătății, mesaj important pentru elevi. Cum se vor ține cursurile la școală, în iunie, în perioada de pregătire
Ministerul Educației și ministerul Sănătății, mesaj important pentru elevi. Cum se vor ține cursurile la școală, în iunie, în perioada de pregătire

Elevii claselor a VIII-a și a XII-a revin la școală în iunie, pentru a participa la cursuri de pregătire a examenelor care se apropie cu pași repezi. Cum se vor ține orele? Ordin de la ministerul Educației și ministerul Sănătății.

Ministerul Educației și ministerul Sănătății, mesaj pentru elevi. Cum se vor ține cursurile la școală, în iunie

Ministerul Educației și ministerul Sănătății au stabilit măsurile care trebuie luate în fiecare școală unde se vor ține cursuri de pregătire a examenelor organizate pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a, în perioada 2-12 iunie 2020. Ordinul comun a fost publicat în Monitorul Oficial.

  • Participarea la activitățile de pregătire va fi hotărâtă de părinții elevilor, după evaluarea încadrării în grupele de risc a acestora sau a membrilor familiilor lor.
  • Elevii vor fi însoțiți de un cadru didactic de la accesul în unitatea de învățământ până la sala de clasă, iar după finalizarea activităților, vor fi conduși până la ieșire.
  • La intrarea în școală, un cadru medical va verifica temperatura tuturor celor care intră în instituție – elevi, personal didactic, didactic auxiliar, nedidactic. Temperatura nu trebuie să fie mai mare de 37 de grade.
  • La intrarea în unitatea de învățământ vor fi asigurate materiale și echipamente de protecție, iar unitatea va asigura săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini.
  • În sălise de clasă, activitățile se vor desfășura cu maximum 10 elevi, la aproape 2 metri distanță unul de celălalt, care vor purta mască pe tot parcursul desfășurării activităților.
  • În intervalul 2-12 iunie, durata activităților petrecute de elevi în sălile de clasă nu va fi mai mare de trei ore pentru elevii de liceu și două ore pentru elevii de gimnaziu.
  • Dacă școlile vor realiza activităţi de pregătire în două schimburi, între acestea va fi prevăzut un interval de 2 ore pentru dezinfectarea, igienizarea cu substanţe biocide şi aerisirea sălilor pentru o perioadă de cel puţin o oră.

„În situaţia în care un elev sau un cadru didactic, didactic auxiliar sau nedidactic prezintă simptome sau există suspiciunea că starea sa de sănătate este precară, nu i se va permite accesul în unitatea de învăţământ, cu recomandarea de a se adresa medicului de familie pentru stabilirea diagnosticului şi conduitei de tratament.

Elevii, personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic vor purta mască de protecţie pe toată durata activităţilor şi îşi vor igieniza regulat mâinile cu substanţe dezinfectante sau săpun

Cadrele didactice vor supraveghea respectarea cu stricteţe a măsurilor de distanţare fizică dintre elevi şi măsurile igienico-sanitare de prevenire a infecţiei cu SARS Cov 2”,  prevede Ordinului comun semnat de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și ministrul Educației, Monica Anisie.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
S-A DAT ORDIN în toată Uniunea Europeană. Acest lucru va fi INTERZIS definitiv
Capital.ro
Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Gemenii au numai reuşite, Scorpionii au parte de un nou început
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
INTERZIS în NOAPTEA de ÎNVIERE! Chiar e PĂCAT MARE
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro