Mini-orașul care va apărea în București! Peste 5.000 de români vor locui aici, în curând

Un „mini-oraș“ va apărea în Capitală și va fi localizat lângă Lacul Morii, în zona Crângași, lângă cartierul Giulești. Peste 5.000 de români vor locui aici și se vor putea bucura de una dintre cele mai mari plaje artificiale din România, care în momentul de față este în curs de dezvoltare. Mai multe detalii, în continuare.

Mini-orașul care va apărea în Capitală

Un „mini-oraș“ se află în plină dezvoltare în acest moment în București. Este vorba despre „Aqua City“, un complex rezidențial care este amplasat pe un teren cu o suprafață construită totală de 204.000 mp și 2.043 de apartamente.

Compus din șase imobile cu regim de înălțime de la S+P+7 etaje pană la P+11 etaje, „mini-orașul“ este poziționat în vecinătatea uneia dintre cele mai mari plaje artificiale din București de pe Insula Lacul Morii, pe strada Rocilor, la numărul 12 – 16, în zona Crângași, cartierul Giulești.

Cele șase clădiri rezidențiale despre care am amintit și construcțiile adiționale care găzduiesc zona comercială și centrul SPA împreună cu zonele verzi, spațiile de parcare și terenurile de sport se întind pe totalul terenului de 75.000 mp.

Peste 5.000 de români îl vor locui

Construcția se desfășoară în trei faze, iar termenul de livrare pentru primul imobil este august 2021. Nu peste mult timp, mai bine de 5.000 de români vor locui aici.

„Aqua City“, un mini-oraș în București
„Aqua City“, un mini-oraș în București

„Clădirile de apartamente sunt modern proiectate și au utilizate la construcție materiale calitative, idei inovative și tehnologii performante.

Structura constructivă a blocurilor rezidențiale este formată din cadre din beton armat cu stâlpi, grinzi și planșee, construcțiile sunt bazate pe fundații de tip – radier general și toate închiderile exterioare sunt formate din blocuri de tip Ytong și cu pereții interiori realizați din cărămidă cu grosimea de 25 cm și 11,5 cm.

Sistemul termic aplicat pe exterior este format din polistiren expandat. Toate imobilele dispun de certificate energetice de clasa – A și au instalate ferestre cu profil PVC cu 6 camere termice și cu geam tripan multicameral de tip Gealan. Fiecare scară locativă este echipată cu câte două ascensoare de ultimă generație, de marca Schindler, cu capacitatea de transportare a maxim 8 persoane și în total în complexul rezidențial sunt instalate 38 de ascensoare. Imobile se preadu complet finisate la exterior și în interior cu toate spațiile comune amenajate.

În incinta blocurilor locative și a construcțiilor adiționale se află amenajate spații comerciale, este prevăzut un hipermarket, funcționează un centru SPA (cu piscină semiolimpică) și este o sală de fitness, iar în curte sunt plantate spații verzi cu gazon, arbuști și vegetație mai înaltă cu un total de 6600 mp, există amenajate terenuri de sport (de tenis și pentru fotbal) și pentru copii sunt locuri de joacă modern echipate“, notează korter.ro.

O altă informație ce v-ar putea fi de folos, este faptul că ansamblul rezidențial dezvoltat de compania „Simart Arhitecture“ SA, acceptă următoarele metode de plată: credit Prima Casă, credit ipotecar și plata din surse proprii.