Mini-budinci cu broccoli, cartofi și caș afumat. Un deliciu pentru serile de vară
Astăzi, vă prezint o rețetă gustoasă cu broccoli, adorată de cei mici….bine, dacă nu le spuneți că acea chestie verde este broccoli. Ce-i drept nici noi, cei mari, nu prea ne dăm în vânt după broccoli. Ei bine, cu această rețetă de mini-budinci cu broccoli, cartofi și caș afumat vă asigur că o să doriți să consumați mai des această legumă, cel puțin în această combinație.
Mini-budinci cu broccoli, cartofi și caș afumat. Cu ce trebuie să ungi vasul înainte de preparare
Ca mod de preparare, nu necesită cunoștințe majore în ale bucătăriei, se prepară rapid, în orice formă doriți, chiar și de brioșe. Ingredientele necesare pentru acest preparat sunt obișnuite, ouă, brânză de care aveți, broccoli congelat, cartofi și ceapă. Pentru budincă se poate folosi orice vas de sticlă sau ceramic termorezistent, uns bine cu unt sau ulei și presărat cu puțin pesmet, ori vase pentru soufle.
Pentru mini budinci, cum am făcut astăzi, aveți nevoie de inele metalice pentru a forma budincile. Aceste mini budinci sunt delicioase servite calde sau reci, simple sau ca garnitură. Sunt ușor de transportat, numai bune pentru pachetul de școală sau birou. Din cantitățile de mai jos, mi-au ieșit 9 mini budinci cu diametrul de 10 centimetri.
Ingrediente
- 6 buc. cartofi noi
- 1 buc. ceapă
- 2 buc. ouă
- 200 ml lapte
- 450 gr broccoli congelat
- 300 gr brânză ( eu am avut cașcaval și caș afumat)
- sare, piper
Cum se prepară mini-budincile cu broccoli, cartofi și caș afumat?
- Am spălat bine de pământ cartofii noi. Cu vârful unui cuțit i-am crestat în împrejurul cartofului, pentru a fi mai ușor de curățat coaja.
- Am pus o oală cu apă și sare la fiert, am adăugat cartofii și am lăsat să fiarbă până au devenit moi.
- Separat, am pus la fiert broccoli, direct din pungă congelat. Am lăsat până a a fiert bine. ( se verifică cu furculița)
- După ce au fiert cartofii, se decojesc și se pun într-un bol mai mare.
- Peste cartofi se adaugă broccoli fiert.
- Cu o paletă pentru piure se zdrobesc grosier legumele, apoi se adaugă laptele, ouăle și brânza rasă.
- Se încinge cuptorul la 200 de grade.
- Pe tava mare de la cuptor se așterne o foaie de hârtie de copt pe care se pun inelele metalice.
- Cu o lingură se ia compoziția și se umplu inelele, după care, cu atenție, le scoateți înainte de a da tava la cuptor. Dacă compoziția pentru budincă este prea moale puteți lăsa inele în cuptor, dar atenție să nu vă frigeți când le scoateți din cuptor.
Am servit mini budincile alături de o porție de crap la grătar.
Poftă bună!