Milioane de șoferi, în extaz. Care sunt noile modificări pentru asigurările RCA. Polițiștii nu vor mai putea da amenzi

Milioane de șoferi, în extaz. Care sunt noile modificări pentru asigurările RCA. Polițiștii nu vor mai putea da amenzi
Milioane de șoferi, în extaz. Care sunt noile modificări pentru asigurările RCA. Polițiștii nu vor mai putea da amenzi

Veste excelentă pentru șoferi! Potrivit noilor modificări aduse legii asigurărilor RCA, șoferii nu ar mai fi amendați în situația în care nu prezintă dovada asigurării autoturismului în format fizic. Cu toate acestea, polițiștii au dreptul să le ceară șoferilor dovada ăn format digital.

Legi mai blânde pentru șoferi

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat recent că dorește să supună consultării publice modificarea legii actuale în care șoferii sunt obligați să prezinte în format fizic dovada că mașina este asigurată. În informarea de presă transmisă, ASF menționează faptul că digitalizarea serviciilor reprezintă un obiectiv extrem de important pentru instituție, motiv pentru care consideră că acestă modificare a Normei nr. 20/2017 l ar fi reciproc avantajoasă pentru ambele părți implicate.

Potrivit informațiilor transmise de ASF, proiectul de modificare a legii asiguratorilor auto se va afla în consultare publică timp de zece zile.

Odată cu această modificare legistlativă, șoferii mai au o variantă pentru a dovedi posesia unui contract RCA valabil, introducând datele autoturismului în baza de date AIDA

Digitalizarea reprezintă un obiectiv foarte important pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară, iar propunerile de modificare a Normei nr. 20/2017 sunt menite să vină în sprijinul asiguratului RCA, în sensul simplificării procedurii de verificare a existenţei unui contract de asigurare civilă obligatorie auto valabil„, arată reprezentanţii ASF.

Primele reacții au susținut această inițiativă

Primele reacții cu privire la soluția propusă de ASF sunt extrem de bune, astfel că reprezentanții asociațiilor brokerilor de asigurare salută aceasta inițiativă legislativă, considerând această perioadă, ca fiind una potrivită pentru astfel de schimbări, potrivit 1asig.ro.

Este o modificare pe care UNSICAR o susține, cum de altfel susține și implementarea constatului amiabil în format electronic. Simplificarea și digitalizarea proceselor nu poate să aducă decât beneficii pentru consumatori„, a declarat Dorel DUTA, Președinte, UNSICAR – Uniunea Nationala a Societătilor de Intermediere și Consultanță în Asigurari din România.

Urmăriți Playtech.ro și pe