Miliardarii care au donat pentru Notre-Dame, luați la țintă de hackeri: mesajul grupării Anonymus

Bogații lumii și companiile care au făcut donații pentru catedrala Notre-Dame din Paris au intrat în atenția hackerilor de la Anonymus.

Gruparea de hackeri Anonymus a transmis un mesaj miliardarilor care au donat pentru catedrala Notre-Dame din Paris. Monumentul a fost distrus aproape în totalitate de un incendiu izbucnit în 15 aprilie.

Hackerii i-au criticat pe cei care au donat bani și le-au transmis că și-ar fi putut redirecționa banii pentru alte cauze.

Ce le transmite gruparea Anonymus celor care au donat pentru Notre-Dame

Companiile și persoanele fizice care au donat pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame i-au făcut pe hackerii de la Anonymus să reacționeze. Mesajul a fost adresat, în egală măsură, și Papei și Vaticanului.

„Suntem siguri că cei care mor de foame sau care trăiesc de la salariu la salariu se simt mult mai bine că va fi reconstruită o clădire. Aveți sute de miliarde în conturi și acceptați bani de la oameni? De ce nu donați banii strânși oamenilor care mor de foame?”.
Mesaj Anonymus

Mari companii din lume și oameni de afaceri influenți au anunțat că vor să susțină reconstrucția catedralei Notre-Dame din Paris, mistuită de un incendiu puternic.

După ce s-a aflat că monumentul-simbol al Parisului a fost distrus aproape în totalitate de un incendiu puternic, mobilizarea a fost extrem de rapidă. Donațiile promise în doar câteva zile ajunseseră la sute de milioane de euro.

Cine sunt miliardarii care au donat pentru catedrala Notre-Dame

Primii care s-au arătat de acord să finanțeze lucrările de reconstrucție au fost oamenii de afaceri din Franța. Familia Pinault a promis 100 milioane de euro, iar grupul de lux LVMH şi familia Arnault, deţinătorii celei mai mari averi din Franţa, au anunţat o donaţie de 200 milioane de euro. Acestor eforturi li s-au alăturat și familia Bettencourt-Meyers şi grupul L’Oréal.

Președintele Emmanuel Macron a anunțat, la câteva ore de la izbucnirea incendiului, că lansează o campanie de subscripție națională. Lucrările de reconstrucție se anunță lungi și extrem de dificile. Dar, cel mai important, vor costa foarte mult. Din cauza numărului mare de persoane care vor să contribuie la lucrările de restaurație, pagina de internet pe care se contabilizează donațiile a suferit mai multe probleme tehnice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI