Mii de români pot lua 2.000 de euro de la stat. Înscrierile pentru ajutor încep astăzi!

Mii de români pot lua 2.000 de euro de la stat. Înscrierile pentru ajutor încep astăzi!
Inscrierile incep azi

Mii de români pot beneficia de 2.000 de euro din partea statului. Înscrierile pentru acest ajutor încep astăzi, pe 18 octombrie.

Ce trebuie să faci pentru a accesa bani de la stat

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului informează că „Măsura 1 – Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” va fi relansată în data de 25 octombrie. Etapa de preînscrierea va începe astăzi, 18 octombrie 2021.

Aplicanții eligibili se pot înscrie pe platforma online, inclusiv cei care nu aveau cont pe platforma electrică până acum.

Prodcedura de implementară se află în prezent la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru obținerea avizului final.

Mii de români pot beneficia de microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile.

După ce procedura de implementare a „Măsurii 1 – Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” va obține avizul final premergător aprobării, va fi publicat în Monitorul Oficial al Romniei.

Relansarea Măsurii 1 va avea loc pe data de 25 octombrie 2021, începând cu ora 10:00, timp de 30 de zile de la demararea înscrierii, până la ora 20:00 a ultimei zile de înscriere. Termenul poate fi prelungit până la epuizarea bugetului.

Măsura de sprijin care oferă Ajutor Financiar Nerambursabil de maxim 2.000 euro/beneficiar, sumă care poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente măsurii, vine cu o serie de noutăți.

Ce spune Ministerul Economiei

„Măsura 1 face parte din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, cu completarile si modificarile ulterioare, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020.

Relansarea măsurii de sprijin care oferă Ajutor Financiar Nerambursabil sub formă forfetară în valoare de maxim 2.000 euro/beneficiar, sumă care poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente măsurii, vine cu serie de noutăți în plus față de facilitățile oferite în prima sesiune, respectiv:

Devin eligibili și beneficiarii din categoria Întreprinderilor Individuale și a Întreprinderilor Familiale, cu activitate economică în unul din domeniile prevăzute în Anexa nr. 1 la OUG 130/2020.

Devin eligibili și beneficiarii din categoria profesioniștilor, definiți și reglementați de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, care desfășoară profesii liberale reglementate prin acte cu putere de lege”, se arată pe site-ul Ministerului de Economie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI